Καιρός

04 Ιουνίου 2024 06:08 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2024 07:04

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη την Τρίτη

Πού θα φτάσει η  θερμοκρασία και τους 38 βαθμούς κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση για κάθε περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στο ανατολικό Αιγαίο τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και τοπικά πιθανόν 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Τετάρτη


Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε στα βορειοανατολικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 37 με 38 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 4 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Γάζα: Οι ΗΠΑ καλούν τον ΟΗΕ να στηρίξει το ισραηλινό σχέδιο για κατάπαυση του πυρός

Σελήνη: Η Κίνα πήρε δείγματα από τη “σκοτεινή πλευρά” της (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)