Οικονομία

03 Ιουνίου 2024 16:40

FTI: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος

Τι πρόκειται να γίνει με τα ταξίδια του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα, με τους 11.000 υπαλλήλους.

FTI: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος
-

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός πράκτορας FTI δήλωσε τη Δευτέρα ότι υποβάλει αίτηση πτώχευσης στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου και τα ταξίδια που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει θα ακυρωθούν ή θα μειωθούν.

Ο Όμιλος FTI, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Ευρώπης, είπε η μητρική εταιρεία FTI Touristik GmbH, κατέθεσε αίτηση για την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας σε δικαστήριο του Μονάχου.

Ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα συμμετάσχει σε  μια κοινοπραξία επενδυτών, «τα στοιχεία για τις κρατήσεις είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών παρά τα θετικά νέα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

«Επιπλέον, πολλοί προμηθευτές έχουν επιμείνει στην προκαταβολή», πρόσθεσε. «Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα, η οποία δεν μπορούσε πλέον να γεφυρωθεί μέχρι το κλείσιμο της διαδικασίας των επενδυτών», καθιστώντας την κατάθεση αφερεγγυότητας νομική αναγκαιότητα.

Ο αερομεταφορέας είπε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα ταξίδια που έχουν ήδη ξεκινήσει θα μπορούν να ολοκληρωθούν όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά «τα ταξίδια που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει πιθανότατα δεν θα είναι πλέον δυνατά ή μόνο εν μέρει δυνατά από την Τρίτη».

Δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος υποστήριξης και μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για τους πελάτες που επηρεάστηκαν.

Ο Όμιλος FTI με έδρα το Μόναχο έχει πάνω από 11.000 υπαλλήλους.

Πηγή: Associated Press

Ειδήσεις σήμερα:

CNNTurk: Ρεπόρτερ δέχθηκε επίθεση από γκιουλενιστή live (βίντεο)

Φιλιππίδης: Όταν τελειώσει η υπόθεση, θα τα πούμε όλα (βίντεο)

Κασσελάκης: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)