Υγεία

03 Ιουνίου 2024 14:11

Γαστρεντερίτιδα - Μαγνησία: Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του νερού

Ευθύνες για τη μόλυνση του νερού που οδήγησε δεκάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο αναζητεί ο εισαγγελέας.

Γαστρεντερίτιδα - Μαγνησία: Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του νερού
-

Εισαγγελική παρέμβαση σήμερα για την μόλυνση του νερού σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο που προκάλεσε μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον πληθυσμό. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτει ευθύνες σε υπαλλήλους, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ.

Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ ο δήμαρχος κ. Νασίκας δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, όπου μοιράζονται νερά στον πληθυσμό.

Στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα και συνέντευξη Τύπου θα δώσει για το θέμα και ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο κέντρο υγείας Βελεστίνου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στις 31 Μαΐου, διενήργησε την ίδια ημέρα, δειγματοληψίες πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και από την κεντρική υδατοδεξαμενή Ριζομύλου – Στεφανοβικείου.

Τα δείγματα στάλθηκαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας στη Λάρισα απ’ όπου σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Χιλιάδες νέες θέσεις παιδιών εξήγγειλε η Ζαχαράκη

Φιλιππίδης: Όταν τελειώσει η υπόθεση, θα τα πούμε όλα (βίντεο)

Κακοποίηση μωρού στο Ηράκλειο: Πήραν την επιμέλεια από τη μάνα του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)