Πολιτική

03 Ιουνίου 2024 10:24 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουνίου 2024 14:33

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιστρέφει στην φυλακή

Τι αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που ακυρώνει το πρόσφατο βούλευμα για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιστρέφει στην φυλακή
-

Επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας ακύρωσε το πρόσφατο βούλευμα, βάσει του οποίου ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκε με όρους.

Όπως αναφέρει η δικαστική συντάκτρια του ΑΝΤ1, Λία Κοντοπούλου, οι δικαστές ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του, καθώς δεν πληρούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ/όρων απόλυση.

Έκριναν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, επειδή με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά την δίκη και την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει πριν από το Πάσχα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα εξέτιε την ποινή του σε κέντρο αποκατάστασης λόγω προβλημάτων υγείας, είχε αφεθεί ελεύθερος με μία σειρά περιορισμών, μεταξύ των οποίων ήταν η απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτηση Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει κατά τον νόμο την ποινή 13 ετών και έξι μηνών κάθειρξης, που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: “Κωσταλέξι” με 29χρονη να ζει σε κλουβιά μέσα στο σπίτι της (εικόνες)

Ευρωεκλογές - Μπαλέρμπας: Σε άλλα εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν πολλοί ψηφοφόροι (βίντεο)

Σύζυγος Γιώργου Καραϊβάζ: Νιώθω μούδιασμα, αλλά όχι μένος για τους δολοφόνους του (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)