Κοινωνία

31 Μαΐου 2024 19:16

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Οι αστυνομικοί “κρύβονται” πίσω από χαρτιά και πρωτόκολλα

Οργή, αγανάκτηση και αναπάντητα ερωτήματα από τη μητέρα της Κυριακής Γρίβα. Τι λέει στον ΑΝΤ1.

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Οι αστυνομικοί “κρύβονται” πίσω από χαρτιά και πρωτόκολλα
-

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

«Στους αστυνομικούς και στους εισαγγελείς, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι έχουν δώσει έναν όρκο, ο οποίος είναι το καλό του πολίτη. Κρύβονται πίσω από χαρτιά, από πρωτόκολλα, από οτιδήποτε, καθυστερούν για ποιο λόγο;».

Αυτή είναι η οργισμένη απάντηση της μητέρας της Κυριακής Γρίβα, στην ανακοίνωση πηγών της Αστυνομίας, αναφορικά με την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη – 60 ημέρες μετά το φρικτό έγκλημα -  να επιστρέψει πίσω την διοικητική έρευνα για τις ευθύνες των αξιωματικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη. Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν».

«Έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Αστυνομία. Εμείς ως δικηγόροι απευθυνθήκαμε στον Συνήγορο και όχι η αστυνομία, όχι αυτεπάγγελτα ο συνήγορος, ζητήσαμε την παρέμβασή του ...και η δικογραφία επιστρέφει πίσω λόγω ελλείψεων» , δήλωσε η δικηγόρος της μητέρα της Κυριακής Γρίβα, Έλενα Τζούλη.

«Δεν θα έπρεπε τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο δράστης να είναι ήδη εκεί που θα έπρεπε να είναι, να τιμωρηθεί όπως του αξίζει; Δεν έχει τίποτα, δεν είναι τρελός, εγώ έχω πρόβλημα στην ψυχική μου υγεία. Εγώ και όχι εκείνος», διερωτάται η μητέρα της Κυριακής.

Οι γονείς του θύματος, με τεχνικούς συμβούλους, βλέπουν τα βίντεο που αποτυπώνουν τις κινήσεις του δράστη. Μετρούν 12 δευτερόλεπτα. Αυτός ήταν ο χρόνος από την στιγμή που ο πρώην σύντροφος του θύματος κατεβαίνει, τρέχει και της επιτίθεται πισώπλατα .

«Το βλέπω στο βίντεο και τρελαίνομαι! Και βλέπω ακόμα και την λάμψη του μαχαιριού. Εγώ το βλέπω, βλέπω την λάμψη του μαχαιριού και εκείνος ο φρουρός δεν το είδε;», συνεχίζουν τα αναπάντητα ερωτήματα της μητέρας.

Η μητέρα που παλεύει με γενναιότητα να σταθεί στα πόδια της, ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Καταδικάζει την απραξία των αστυνομικών. Δεν κινητοποιήθηκαν θα πει, ούτε όταν έφτασε εκεί η Κυριακή για βοήθεια, ούτε όταν έφυγε και ζητούσε ταξί, ούτε όμως και όταν έπεφτε αιμόφυρτη στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος!

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην φαρμακοποιό , προσπαθούσε η γυναίκα να σταματήσει το αίμα. Και λέει αστυνομικός, "δείτε" λέει, "αν έχει σφυγμό. Δείτε αν έχει σφυγμό", που δεν ήξεραν να κάνουν ούτε αυτό! Δεν είχαν εκπαίδευση ούτε γι' αυτό, να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, δεν μπορούσαν. Δεν ήξεραν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες! Δεν είχαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα έστω ένα υποτυπώδη φαρμακείο! Ένα φαρμακείο! Δηλαδή αν το διπλανό κατάστημα ήταν άλλο είδους, θα φωνάζουνε ποιον να της πάρει σφυγμό; Για να καλέσουν το ασθενοφόρο; Ποιον θα φώναζαν;», λέει η μητέρα.

Ήταν 1η Απριλίου όταν το 28χρονο κορίτσι έφτασε στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον κακοποιητή σύντροφό της, και τελικά μαχαιρώθηκε θανάσιμα από αυτόν, 1μιση μέτρο μακριά από το κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι: Τσετσένος σχεδίαζε επίθεση

Πανελλήνιες - Βόλος: Κομπρεσέρ... “τρέλανε” τους μαθητές, όπως κατήγγειλαν γονείς (βίντεο)

Μάτι - Ματθαιόπουλος: Καταδικάστηκε για απειλές κατά πραγματογνώμονα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)