Κοινωνία

31 Μαΐου 2024 23:33

Βόλος: Τον εκβίαζε να κάνουν σεξ και της έσπασε το αυτοκίνητο…

Ο ισχυρισμός του 23χρονου δράστη και η αντίδραση της νεαρής πρώην συντρόφου του και μητέρας του παιδιού του. Η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Βόλος: Τον εκβίαζε να κάνουν σεξ και της έσπασε το αυτοκίνητο…
-

Θύμα… ερωτικού εκβιασμού από την πρώην σύντροφό του, δήλωσε 23χρονος Βολιώτης, ο οποίος προχθές το βράδυ, σε ώρα αιχμής και σε δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων, έσπασε με ρόπαλο, παρμπρίζ και δύο παράθυρα από το αυτοκίνητό της, κι ενώ η ίδια ήταν πίσω από το τιμόνι, σε στάση, περιμένοντας να ανάψει πράσινο στον φωτεινό σηματοδότη.

Το περιστατικό έγινε στις 8:30 προχθές το βράδυ, στη συμβολή των οδών Ζάχου και Παπαδιαμάντη, στη διάβαση του ΟΣΕ. Η 21χρονη γυναίκα οδηγούσε το ΙΧΕ αυτοκίνητό της, όταν σταμάτησε στον ερυθρό σηματοδότη.

Ήταν εκείνη τη στιγμή, κατά την οποία ο 23χρονος πρώην σύντροφός της που την ακολουθούσε με δίκυκλο μοτοποδήλατο, κατέβηκε και με το ρόπαλο που κρατούσε στα χέρια του έσπασε αρχικά το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου, στη συνέχεια τα δύο πλαϊνά παράθυρα, του οδηγού δηλαδή και το παράθυρο πίσω από τον οδηγό, ενώ ολοκλήρωσε την επίθεσή του σπάζοντας και το μπροστινό παρμπρίζ.

Επικράτησε πανικός. Θραύσματα από γυαλιά πετάχτηκαν πάνω στην 21χρονη οδηγό που δεν είχε αντιληφθεί ότι την ακολουθούσε ο πρώην σύντροφός της. Η κοπέλα σοκαρισμένη από την επίθεση, άρχισε να φωνάζει, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά από την εκτόξευση των γυαλιών από τα τζάμια.

Το σκηνικό έγινε μπροστά στα μάτια άλλων οδηγών που έκπληκτοι είδαν την απρόκλητη επίθεση και έσπευσαν να βοηθήσουν την 21χρονη, βγαίνοντας από τα οχήματά τους. Ο 23χρονος, επιβιβάστηκε στο μοτοποδήλατό του και έφυγε για να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Είχαν πάει σε γιορτή μαζί με το παιδί τους

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο τους βρίσκονταν μαζί με το παιδί τους σε γιορτή λήξης σχολικού προγράμματος. Όταν τελείωσε η γιορτή, η 21χρονη πήρε την κόρη της και τη μητέρα και τις άφησε στο σπίτι κι εκείνη συνέχισε την πορεία της χωρίς να αντιληφθεί ότι την ακολουθούσε ο σύντροφός της με το μηχανάκι.

Δεν έγινε γνωστό, αν υπήρξε ένταση μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο 23χρονος όμως που κρατούσε και ρόπαλο φαίνεται να αναζητούσε την κατάλληλη στιγμή. Αυτή ήρθε όταν το φανάρι έδειξε κόκκινο και το αυτοκίνητο της 21χρονης πρώην του σταμάτησε, περιμένοντας…

Χθες, ο 23χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σε βάρος του κατέθεσε η πρώην σύντροφός του. Οι δυο τους είχαν αποκτήσει εκτός γάμου ένα παιδί, το οποίο είναι σήμερα τεσσάρων ετών. Χώρισαν όταν το παιδί ήταν δύο ετών και όπως ανέφερε η κοπέλα συχνά ο 23χρονος την εκβίαζε και την απειλούσε με αποτέλεσμα η ίδια να φοβάται.

Τον ζήλευε μανιωδώς ισχυρίστηκε επειδή βρήκε νέα κοπέλα

Τη δική του διάσταση παρουσίασε ο δράστης, αν και δήλωσε μετανιωμένος γι’ αυτό που έκανε γιατί, όπως αναγνώρισε, θα μπορούσε να της είχε προκαλέσει πολύ σοβαρά τραύματα, επικίνδυνα ακόμη και για την ίδια τη ζωή της, ισχυρίστηκε όμως ότι ο ίδιος ήταν θύμα και μάλιστα ερωτικού εκβιασμού από τη… ζηλιάρα πρώην του!

Όπως ισχυρίστηκε με την πρώην σύντροφό του είχαν… χαλαρή σχέση. Έκαναν μαζί ένα παιδί αλλά δεν παντρεύτηκαν. Ενδιαφερόταν για την ανατροφή του. Ο ίδιος είχε φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να εργαστεί και σε κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν. Έβλεπε ωστόσο περιοδικά το παιδί τους.

Το τελευταίο επτάμηνο ο 23χρονος δήλωσε ότι δεχόταν εκβιασμό από την πρώην του, η οποία τον ζήλευε. Εκείνος είχε γνωρίσει μία καινούρια κοπέλα και άρχισε τη ζωή του από την αρχή. Η 21χρονη, όπως ισχυρίστηκε άρχισε τότε να έχει πιο συχνή επαφή μαζί του και να του δίνει το δικαίωμα να δει πιο συχνά το παιδί τους.

Του ζητούσε μάλιστα να κάνουν και κάτι… παραπάνω. Η 21χρονη, όπως ανέφερε και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, έφθασε στο σημείο να απειλεί τον 23χρονο ότι αν δεν έρχονταν σε σεξουαλική επαφή μαζί της δεν θα τον άφηνε να δει ξανά το παιδί τους. Τον απειλούσε επίσης ότι θα αποκαλύψει τα πάντα στη νέα του σύντροφο για να διαλύσει τη σχέση τους. «Στις νεανικές σχέσεις δεν επικρατεί η κοινή λογική. Θολώνει το μυαλό. Ο μαινόμενος νεανίσκος δεν πήγε με το ρόπαλο στα καλά των καθουμένων να σπάσει τα παρμπρίζ του αυτοκινήτου της πρώην συντρόφου του», υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης καλώντας το δικαστήριο να δει… «όλο το παζλ».

«Καμπάνα» 34 μηνών

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του 23χρονου και τον έκρινε ένοχο για το σύνολο των πέντε κατηγοριών. Του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 34 μηνών χωρίς αναστολή και μετέτρεψε την ποινή του σε παροχή κοινωφελούς εργασίας συνολικά 1.020 ημερών σε διάστημα τριών ετών από τη δημοσίευση της απόφασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέκρυρα: Καταγγελία για κακοποίηση ανήλικης από υπαλλήλους ορφανοτροφείου

Ομόνοια: Βρέθηκε δεμένη, κακοποιημένη σεξουαλικά και μαχαιρωμένη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο

Γιάννενα: Φαντάροι τραυματίστηκαν σε ατύχημα με όλμο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)