Κόσμος

31 Μαΐου 2024 00:14 Τελευταία ενημέρωση : 31 Μαΐου 2024 14:45

Τραμπ: Ένοχος για όλες τις κατηγορίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για έγκλημα τη στιγμή μάλιστα επιδιώκει μια δεύτερη θητεία.

Τραμπ: Ένοχος για όλες τις κατηγορίες
-

Το δικαστήριο έχει καταλήξει σε απόφαση στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για συνωμοσία που είχε στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή μιας πορνοστάρ λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2016 και κάλυπτε τα ίχνη του σε επαγγελματικά αρχεία, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για έγκλημα τη στιγμή μάλιστα επιδιώκει μια δεύτερη θητεία.

Έπειτα από πέντε εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας, η δίκη του Τραμπ ολοκληρώθηκε, με το δικαστήριο να κρίνει τον πρώην αρχηγό του Λευκού Οίκου ένοχο και για τις 34 κατηγορίες.

Οι δημοσιογράφοι στο δικαστήριο είπαν ότι ο ίδιος ο Τραμπ δεν άλλαξε πραγματικά τη συμπεριφορά του εκτός από το να κοιτάζει κάτω. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δικαίωμα έφεσης. 

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τοντ Μπλανς, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ, κάνει αθωωτική πρόταση στον δικαστη.

«Δεν υπάρχει καμία βάση και δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κριτική επιτροπή να καταλήξει σε ετυμηγορία... χωρίς τη μαρτυρία του [Μάικλ] Κοέν», λέει.

Λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ένα δικαστήριο να επιτρέψει την έκδοση ετυμηγορίας γνωρίζοντας ότι ο Κοέν είχε προηγουμένως παραδεχτεί ότι διέπραξε ψευδορκία.

«Η πρότασή σας απορρίπτεται», λέει ο δικαστής Juan Merchan.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)