Αθλητικά

30 Μαΐου 2024 20:26

Conference League: Ο Ολυμπιακός μετά τον θρίαμβο γλιτώνει τα προκριματικά του Europa League

Ο Ολυμπιακός έκανε το θαύμα και επιβλήθηκε της Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League, με συνέπεια να γίνει η πρώτη ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο και να πάρει και τους βαθμούς της νίκης στην κατάταξη της UEFA.

Conference League: Ο Ολυμπιακός μετά τον θρίαμβο γλιτώνει τα προκριματικά του Europa League
-

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη


Ο Ολυμπιακός με την τεράστια επιτυχία του χθές το βράδυ στην OPAP ARENA, κέρδισε ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα αγωνιστούν στους προκριματικούς αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, όπως θα κάνουν ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και θα κληθούν να δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι στις 25 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα αλλάζει η μορφή του Europa League από την νέα σεζόν και ο Ολυμπιακός θα δώσει τουλάχιστον οκτώ παιχνίδια στη φάση των ομίλων μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, ενώ θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση που θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι η Ρόμα και η Λάτσιο από την Ιταλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ από την Αγγλία, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Αθλέτικ Μπιλμπάο από την Ισπανία, η Λιόν και η Νις από την Γαλλία, η γερμανική Χοφενχάιμ και η Πόρτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΝΟΜΗ

Με την κούπα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός αλλά και με τη νίκη του σε βάρος της Φιορεντίνα στην παράταση, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει την 15η θέση στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και θα έχει πέντε ομάδες, δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από την σεζόν 2025-2026.

To πριμ για την κατάκτηση του Europa Conference League ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ και τα συνολικά κέρδη του Ολυμπιακού από την εντυπωσιακή του πορεία στην Ευρώπη που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να δώσει πριμ πέντε εκατομμυρίων ευρώ στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τροπαίου του Europa Conference League, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε συγχαρητήρια σε δίοικηση, παίκτες και προπονητή αλλά και τον λαό του Ολυμπιακού για τον χθεσινό θρίαμβο.

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: Τα “Τρασονόμικς” του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσαν σε νέα μνημόνια

Ολυμπιακός: Αποθέωση στον Πειραιά και ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League (εικόνες)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: “Καταπέλτης” ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)