Υγεία

30 Μαΐου 2024 17:04 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαΐου 2024 20:03

Νοσοκομεία Παίδων: OENΓΕ και ΕΙΝΑΠ καλούν σε Παναττική στάση εργασίας

Το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των γιατρών στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», αλλά και η προσφυγή της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, είναι το πλαίσιο πάνω στο οποίο εξελίσσεται άλλη μία κινητοποίηση από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ.

Νοσοκομεία Παίδων: OENΓΕ και ΕΙΝΑΠ καλούν σε Παναττική στάση εργασίας
-

Σκληραίνουν την στάση τους οι γιατροί του ΕΣΥ απέναντι στην Κυβέρνηση και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί  «δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται».

Στην ανακοίνωσή της ΟΕΝΓΕ, οι γιατροί καλούν όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του λεκανοπεδίου της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική στάση εργασίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από τις 8:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συγκέντρωση στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 11:00 π.μ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Την ώρα που 3.000 παιδιά περιμένουν για να χειρουργηθούν στα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, αντί να αφουγκραστεί την αγωνία μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους μικρούς ασθενείς η εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης και οι μετακινήσεις, για να βουλώσουν «τρύπες», Αναισθησιολόγων Ενηλίκων που δεν έχουν την αναγκαία εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία, μας σέρνει στα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις των γιατρών και των λοιπών υγειονομικών του «Αγία Σοφία» και του «Αγλαΐα Κυριακού» εδώ και πολλούς μήνες. Αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ αλλά και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας. Σκόπιμα εξώθησε την υποστελέχωση στα άκρα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην Αναισθησιολόγων. Επέτρεψε στην διοίκηση των Παίδων να παρανομεί επί μήνες σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα «εντέλλεσθε» υπερεφημέρευσης.

Παιδιατρικό Νοσοκομείο - Παίδων - Αγλαΐα Κυριακού

Αξιοποιεί το αντιαπεργιακό νομοθετικό οπλοστάσιο για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, σέρνοντας στα δικαστήρια την ΕΙΝΑΠ και το σωματείο εργαζομένων του «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο Υπουργός Υγείας εξαπολύει καθημερινά ύβρεις ενάντια στους Παιδοαναισθησιολόγους, ενάντια στην ΕΙΝΑΠ, ενάντια στην ΟΕΝΓΕ μιλώντας για «ακροαριστεροκρατούμενους φιλοτρομοκρατικούς πυρήνες», «στημένες προεκλογικές αντιδράσεις», απειλεί τους υγειονομικούς με την φράση «τα βάζουν με λάθος άνθρωπο» για να αποπροσανατολίσει και να κρύψει το γεγονός ότι οι υγειονομικοί, έχοντας στο πλευρό τους όλο το λαό, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια προειδοποιούν για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία Παίδων και διεκδικούν την αποφασιστική ενίσχυσή τους.

Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης στη δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, που κρατά σε ομηρία χιλιάδες μικρούς ασθενείς…

Απέναντι στο στυγνό εκβιασμό τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προκατόχων της, που εκμεταλλεύονται την αγωνία και την ανάγκη των λαϊκών οικογενειών να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του παιδιού τους και τους εξωθούν στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας…

Απέναντι στην διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Παιδιατρικής περίθαλψης, που βάζει στη ζυγαριά του κόστους - όφελους την υγεία και τη ζωή μικρών παιδιών…

Απέναντι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει τις οικογένειες των μικρών ασθενών εναντίον μας…

Δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη στελέχωση των Παιδιατρικών νοσοκομείων και την αποφασιστική ενίσχυσή τους με όλα τα μέσα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων μικρών ασθενών απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους που στενάζουν καθημερινά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του λεκανοπεδίου να συμμετέχουν μαζικά στην παναττική στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ 8:00 π.μ. με 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3/6 και στη συγκέντρωση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.»

Γιατρός - ΜΕΘ - Εντατική - νοσοκομείο

Και η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Παίδων Αγία Σοφία καλεί για συμμετοχή στην Παναττική στάση εργασίας την Δευτέρα 3 Ιουνίου. Όπως αναφέρουν  « η υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων χτυπάει κόκκινο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα τμήματα έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα.

Όπως φάνηκε και στην πρόσφατη συνέλευση που καλέστηκε για την Τρίτη 28/05 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα (χειρουργείο, ΠΜΕΝ, παιδιατρικές κλινικές , χειρουργικές ειδικότητες κτλ) είμαστε στα όρια της εξουθένωσης και διεκδικούμε το αυτονόητο. Άμεσες προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού για να μπορούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου παιδιατρική περίθαλψη για όλους τους ασθενείς!

· Διεκδικούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες , να προσληφθεί άμεσα όλο το προσωπικό που χρειάζεται για να ανοίξουν και οι 8 χειρουργικές αίθουσες ( αναισθησιολόγοι , νοσηλευτές τραυματιοφορείς , βοηθοί θαλάμου ) και να λειτουργήσει η μονάδα ημερήσια νοσηλείας( ΜΗΝ) .Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να χειρουργηθούν τα σχεδόν 3000 παιδιά που περιμένουν στη λίστα της ντροπής , να χειρουργηθούν άμεσα τα νεογνά και τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που περιμένουν.

  • Διεκδικούμε εδώ και τώρα να λειτουργεί ανεμπόδιστα η ΠΜΕΝ που διαθέτει 10 από τα 55 πανελλαδικά κρεβάτια εντατικής θεραπείας παίδων , με προσλήψεις άμεσα όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού .
  • Διεκδικούμε να στελεχωθούν άμεσα τμήματα του νοσοκομείου που αποτελούν κέντρα αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο και χρόνια τώρα από κυβερνήσεις οδηγούνται στην υποβάθμιση και το κλείσιμο η γίνονται βορά στους ιδιώτες όπως έγινε με το παιδοογκολογικό.
  • Άμεσα τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των μικρών ασθενών με αποκατάσταση των νέων τμημάτων πυρηνικής ιατρικής και petscanκαι προκήρυξη όλων των κενών θέσεων σε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές για τα τμήματα αυτά.
  • Να κηρυχθεί η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα ανεξάρτητο και αυτόνομο τμήμα με προκήρυξη όλων των κενών θέσεων σε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι εργαζόμενοι δε μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα , μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παλεύουμε πλάι στους γονείς , πλάι στους υπόλοιπους εργαζόμενους για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους!

Σε αυτόν τον αγώνα δε περισσεύσει κανείς! Γιατροί , νοσηλευτές τραυματιοφορείς διοικητικό και άλλο προσωπικό , όλοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά διεκδικούμε! Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου να διαχωρίσει τους εργαζόμενους και να τους διασπάσει. Η στάση τους είναι γνωστή χρόνια τώρα. Στάση σιωπής και αποδοχής της κατάστασης που καθημερινά μας εξουθενώνει.

Δε θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν! Καταγγέλλουμε την στάση της διοίκησης του Αγλαΐα Κυριακού απέναντι στους συναδέλφους μας και απέναντι στην ΕΙΝΑΠ. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του υπουργείου να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους και να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων!

Δε πρόκειται να μας τρομοκρατήσει και να μας σταματήσει η κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι τους στα νοσοκομεία! Ξέρουμε ότι έχουμε στο πλάι μας όλους τους εργαζόμενους που δικαιούνται και διεκδικούν αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/06 ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 08:00 – 13:00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11:00 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΩΡΑ : 13 :00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»


Ειδήσεις σήμερα:

Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου για πέμπτη φορά από τον Δεκέμβριο (εικόνες)

Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Από τους μικρούς συλλόγους στα... “ευρωπαϊκά σαλόνια” (εικόνες)

Συνολάκης: Σεισμός 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα είναι πιθανό να συμβεί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)