Κοινωνία

30 Μαΐου 2024 16:24 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαΐου 2024 16:35

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - ΕΛΑΣ: Εμείς στείλαμε το υλικό της ΕΔΕ στον Συνήγορο του Πολίτη

Τι αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την ΕΔΕ για την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - ΕΛΑΣ: Εμείς στείλαμε το υλικό της ΕΔΕ στον Συνήγορο του Πολίτη
-

Μέσω πηγών η Ελληνική Αστυνομία τοποθετήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιστροφή της ΕΔΕ των Αγίων Αναργύρων από τον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με την γυναικοκτονία της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Έλενα Τζούλη, δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης Κυριακής, ο Συνήγορος του Πολίτη επέστρεψε στην ηγεσία της ΕΛΑΣ τη δικογραφία για τη γυναικοκτονία, διαπιστώνοντας σοβαρότατες ελλείψεις στις διενεργηθείσες ΕΔΕ, αρχική και συμπληρωματική.

Κυριακή Γρίβα - Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται πως:

«Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευσή της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων».

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός: Αποθέωση στον Πειραιά και ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League (εικόνες)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: “Καταπέλτης” ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ (βίντεο)

Πανελλαδικές 2024: “Πρεμιέρα” σήμερα για τα ΕΠΑΛ


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)