Πολιτισμός

30 Μαΐου 2024 14:23

JukeΒooks: Ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ σε μια αποκλειστική συνέντευξη (βίντεο)

Ο γνωστός και πολυδιαβασμένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ βρέθηκε στην Ελλάδα και μίλησε στο Jukebooks.gr, μεταξύ άλλων, για τα φυσικά βιβλία και τα audiobooks.

JukeΒooks: Ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ σε μια αποκλειστική συνέντευξη (βίντεο)
-

Ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ, ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ τόσο στη Γερμανία, όσο και διεθνώς, βρέθηκε στην Ελλάδα και μίλησε αποκλειστικά στο JukeBooks.

Ο επιτυχημένος συγγραφέας μίλησε για τα audiobook και την ύπαρξή τους στην καθημερινότητά μας, ενώ αποκάλυψε στοιχεία για τη συγγραφική του καριέρα και το έργο του που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε.

«Την πρώτη μου ιστορία την εμπνεύστηκα στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου, όση ώρα περίμενα την κοπέλα μου να βγει. Και σκεφτόμουν αν όλοι εδώ μέσα μου λέγανε ότι η κοπέλα σου δεν μπήκε ποτέ στο ιατρείο και κάθεσαι τόση ώρα μόνος σου; Έτσι εμπνεύστηκα το πρώτο μου μυθιστόρημα “Τη Θεραπεία”».

Αναφερόμενος στην κυριότερη πηγή έμπνευσής του ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ αποκάλυψε πως «Το μυαλό μας για εμένα είναι σαν το βυθό της θάλασσας. Όλοι φανταζόμαστε πώς μπορεί να είναι, αλλά δεν τον έχουμε δει ποτέ. Το μυαλό μας είναι ένας κόσμος γεμάτος μυστήρια, τον οποίο τον κουβαλάμε μέσα μας και μου αρέσει πολύ να τον ανακαλύπτω».

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του ο ίδιος το αποδίδει στα audiobooks, καθώς όπως τόνισε «Αγαπώ τα audiobook γιατί αποτελούν μεγάλο παράγοντα της επιτυχίας μου. Στη Γερμανία απ’ όπου ξεκίνησα δεν θα μπορούσα να κάνω αυτήν την επιτυχία χωρίς τα audiobook. Μου αρέσουν πολύ και ακούω κι εγώ ο ίδιος. Μου δίνουν μια εντύπωση του πώς είναι όταν ο υπόλοιπος κόσμος διαβάζει τα βιβλία μου. Τι έχει στο μυαλό του».

Ειδήσεις - Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Συγκρίνοντας, ωστόσο, το φυσικό βιβλίο με τα audiobooks ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ δίνει μια απάντηση που αντανακλά την ίδια την πραγματικότητα: «Δεν μπορώ να διαχωρίσω το φυσικό βιβλίο από το audiobook. Πιστεύω ότι πηγαίνουν μαζί. Απλώς τα audiobook σου δίνουν τη δυνατότητα να ακούσεις ένα βιβλίο σε μια περίσταση που δεν μπορείς να διαβάσεις. Όπως όταν οδηγείς στο αυτοκίνητο». 

Κλείνοντας, ο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ έδωσε και ένα αποκλειστικό νέο, αποκαλύπτοντας πως «Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνονται τα γυρίσματα για τη μεταφορά του Τελεσίγραφου στη μεγάλη οθόνη και ελπίζω ότι το Μίμικ, το τελευταίο μου βιβλίο, θα είναι το δεύτερο έργο μου που θα γίνει ταινία».

Λίγα λόγια για τον Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Τα βιβλία του Φίτζεκ χαρακτηρίζονται από γρήγορους ρυθμούς, πολυεπίπεδες πλοκές και απρόβλεπτες ανατροπές. Συχνά επικεντρώνονται σε ψυχολογικά θέματα και διερευνούν τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής. Η γραφή του συνδυάζει ένταση και σασπένς, κρατώντας τους αναγνώστες σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η επιτυχία του Σεμπάστιαν Φίτζεκ δεν περιορίζεται μόνο στη Γερμανία. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν κερδίσει φανατικούς αναγνώστες παγκοσμίως. Οι ιστορίες του έχουν, επίσης, προσαρμοστεί σε θεατρικές παραστάσεις, επεκτείνοντας την επιρροή του και σε άλλα μέσα.

Τελευταία προσθήκη στο JukeBooks το «Επιβάτης 23», ενώ στη συνδρομητική πλατφόρμα μπορείτε να ακούσετε και 12 ακόμα από τα βιβλία του επιτυχημένου συγγραφέα.

Δείτε το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Σεμπάστιαν Φίτζεκ στο κανάλι του JukeBooks στο Youtube.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Από τους μικρούς συλλόγους στα... “ευρωπαϊκά σαλόνια” (εικόνες)

Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου για πέμπτη φορά από τον Δεκέμβριο (εικόνες)

Συνολάκης: Σεισμός 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα είναι πιθανό να συμβεί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)