Πολιτική

29 Μαΐου 2024 15:34

Παλαιστινιακό Κράτος - Κασσελάκης προς Μητσοτάκη: Τώρα είναι η ώρα για αναγνώριση

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στην στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον καλεί να σταθεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "στη σωστή πλευρά της Ιστορίας".

Παλαιστινιακό Κράτος - Κασσελάκης προς Μητσοτάκη: Τώρα είναι η ώρα για αναγνώριση
-

Με ανάρτηση του στα social media, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Δεν είναι ο σωστός χρόνος», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, αλλά θα ήθελε να το κάνει κάποτε, μετά την τήρηση ενός οδικού χάρτη. Ποιον οδικό χάρτη εννοεί; Τον οδικό χάρτη του Νετανιάχου; Τον οδικό χάρτη των εποικισμών που έχει καταδικάσει ο ΟΗΕ; Οδικός χάρτης στη σφαγή ενός λαού δεν υπάρχει.

Ούτε υπάρχει πιο σωστός χρόνος από τώρα που όλη η Ευρώπη κινητοποιείται και ήδη τρεις χώρες, Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία προχώρησαν στην αναγνώριση. Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, που αποτελεί εχέγγυο ειρηνικής συμβίωσης του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα υπήρξε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ως προς την τήρηση του διεθνούς δικαίου και τους αγώνες των λαών για ανεξαρτησία. Καλώ τον πρωθυπουργό να μην αμαυρώσει αυτήν την εθνική μας παρακαταθήκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: 2χρονο αγοράκι κλειδώθηκε μέσα σε αυτοκίνητο

Βελεστίνο: Πέρασε με το τρακτέρ πάνω από συγχωριανό του!

Μητέρα Κυριακής Γρίβα στον ΑΝΤ1: Θέλω να την μυρίσω, χάνω τη μυρωδιά της (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)