Πολιτική

29 Μαΐου 2024 09:05 Τελευταία ενημέρωση : 29 Μαΐου 2024 09:53

Βαρουφάκης: Στην Ελλάδα έχουμε μισθούς Αλβανίας με τιμές Λονδίνου

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, εξαπέλυσε τα «πυρά» του τόσο κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο και κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Βαρουφάκης: Στην Ελλάδα έχουμε μισθούς Αλβανίας με τιμές Λονδίνου
-

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και ερωτηθείς για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που φέρουν το κόμμα του να έχει μεγαλώσει τα ποσοστά του, δήλωσε ότι τον χαροποιούν, αλλά θα περιμένει τη μεγάλη δημοσκόπηση που θα είναι οι κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Επεσήμανε ότι το ΜέΡΑ25 δεν κατεβαίνει στις εκλογές μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και προέβλεψε ότι λόγω του τρόπου που αντιμετωπίζουν τις εκλογές τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα, θα υπάρξει πολλή μεγάλη αποχή, καθώς οι πολίτες είναι απογοητευμένοι.

Ερωτηθείς αν μέσα στις επιλογές του είναι και η ρήξη με την Ε.Ε, απάντησε ότι, «εμείς θα αγωνιστούμε για παράδειγμα, για την κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας. Αν η Ε.Ε αρνηθεί, εμείς θα στυλώσουμε τα πόδια».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «Στην Ελλάδα έχουμε μισθούς Αλβανίας και τιμές Λονδίνου» και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Ελλάδα, αυτό είναι ένα παραμύθι του Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας την επίθεση του στον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης μας κοροϊδεύει με την επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Δεν είμαστε εθνικά κυρίαρχο κράτος; Δεν έχουμε επιτροπή ανταγωνισμού; Γιατί δεν παίρνουμε εμείς μέτρα κατά των πολυεθνικών που αισχροκερδούν».

Επίσης έστρεψε τα βέλη του και κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «εγώ δεν ήρθα σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε ρήξη με τον εαυτό του» και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 3 μεταΠΑΣΟΚ, γιατί «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, αλλά και η Νέα Αριστερά, αυτό είναι, μεταΠΑΣΟΚ», ενώ σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι "ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά"

Τέλος κι αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αριστερός» και ότι έκανε επιθετική εξαγορά "του κόμματος της τέως αριστεράς. Είναι μια επειχειρηματική κίνηση από τον κ Κασσελάκη".


Ειδήσεις σήμερα:

Ράφα: Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τους θανάτους αμάχων

Σκιάθος: Μαχαίρωσε τον εργοδότη του… για μια βαλίτσα

Missing alert για την εξαφάνιση 38χρονου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)