Κοινωνία

28 Μαΐου 2024 20:51

Πειραιάς: Άλλα 46 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κοντέινερ με.. μπανάνες (βίντεο)

Ποιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν για την έρευνα. Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι συνεχείς εντοπισμοί τεράστιωνποσοτήτων κοκαΐνης στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Πειραιάς: Άλλα 46 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κοντέινερ με.. μπανάνες (βίντεο)
-

Οι έλεγχοι των τελωνειακών ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οδήγησαν στον εντοπισμό και την κατάσχεση 46 κιλών κοκαΐνης, κρυμμένης μέσα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες.

Ειδικότερα, μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου, δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και με τελικό προορισμό τον Πειραιά. Ακολούθησε έλεγχος x-ray, κατά τη διάρκεια του οποίου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα κοκαΐνης μεικτού βάρους σαράντα έξι κιλών και  τετρακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (46,445 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε, υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ.

Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν επίσης ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ).

Σε εξέλιξη βρίσκεται, έρευνα για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται η πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εντοπισμοί τεράστιων και πανάκριβων φορτίων κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ειδήσεις σήμερα

Conference League: Απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drones στην Αττική

ΔΥΠΑ - Μητσοτάκης για άτομα με αναπηρία: Μεγάλη προσπάθεια για νέες θέσεις εργασίας

Μαρούσι: Μαθητές πέταξαν κροτίδες σε σχολική αίθουσα και τραυμάτισαν καθηγήτρια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)