Κόσμος

28 Μαΐου 2024 08:33

Πάπας Φραγκίσκος για γκέι στην εκκλησία: Έχουμε αρκετούς απ' αυτούς

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μολονότι είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή

Πάπας Φραγκίσκος για γκέι στην εκκλησία: Έχουμε αρκετούς απ' αυτούς
-

Σάλο στην Ιταλία προκάλεσαν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου σε συζήτηση με ιερωμένους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη στη Ρώμη με επισκόπους και φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων (frociaggine ήταν τα λόγια που είπε στα ιταλικά) στους κόλπους της Εκκλησίας και δεν χρειαζόμαστε άλλους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μολονότι είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή. Στη συνέχεια, δε, φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία γκέι σε ορισμένες ιερατικές σχολές χρησιμοποιώντας τον όρο frociaggine, ο οποίος θεωρείται υβριστικός.

Η La Repubblica και η Corriere della Sera γράφουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και ότι όσοι ήταν στη σύσκεψη δεν έκρυψαν την έκπληξή τους. Ενας επίσκοπος σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι ο Ποντίφικας μπορεί να μην ήξερε ότι επρόκειτο για υβριστικό χαρακτηρισμό.

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο αποφασίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες μπορούν να γίνουν δεκτοί σε ιερατικές σχολές αρκεί να μην έχουν σεξουαλική ζωή αλλά αυτή η απόφαση μπλοκαρίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Πάντως ο Πάπας Φραγκίσκος από όταν εξελέγη στη θέση αυτή είχε επιχειρήσει να υιοθετήσει έναν πιο συμπεριληπτικό λόγο στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τους ΛΟΑΤΚΙ, προς ενόχληση των συντηρητικών καρδιναλίων. Όταν είχε ερωτηθεί μάλιστα για τους γκέι ιερείς είχε απαντήσει «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;».

Ειδήσεις σήμερα

Άλιμος: Μηχανή της ΔΙΑΣ παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα

Ενδοοικογενειακή βία - Νίκαια: Ανατροπή στην υπόθεση με το μαχαίρωμα

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)