Πολιτική

27 Μαΐου 2024 20:12

Κουτσούμπας: Η αγανάκτηση θα αποκτήσει νόημα, μόνο αν γίνει ψήφος στο ΚΚΕ (βίντεο)

Τι ανέφερε για οικονομία, εθνικά θέματα και ευρωεκλογές ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Κουτσούμπας: Η αγανάκτηση θα αποκτήσει νόημα, μόνο αν γίνει ψήφος στο ΚΚΕ (βίντεο)
-

Ως «Κάτι σαν γελοιότητα» χαρακτήρισε την επιστολή του πρωθυπουργού προς την Κομισιόν με θέμα τις διαφορετικές τιμές στην Ελλάδα, των προϊόντων πολυεθνικών εταιριών, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικου Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Δευτέρα 27.05 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Οι κ. Μητσοτάκης και Φον Ντερ Λάηεν ξέρουν και οι δύο πολύ καλά ότι το 1992 η υπερψήφιση της Συνθήκης Μάαστριχτ θα έφερνε ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίων, άρα ακριβώς αυτά τα αποτελέσματα», προσέθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η ακρίβεια είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο αναπτυσσόμενο στο τρίπτυχο «υψηλές τιμές/χαμηλοί μισθοί/υψηλοί φόροι» το οποίο πρέπει να αντιμετωπίστεί τόσο με μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας τα οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα έπρεπε να είχαν ψηφιστεί χθες», αναφέροντας ως παραδείγματα την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα και ενέργεια, όσο όμως και με πάλη ενάντια στη ρίζα του προβλήματος: «Ενάντια στις πολιτικές που δημιούργησαν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που τους παρέχουν εύκολο δανεισμό, που διευκολύνουν την επεκτατική τους πολιτική εις βάρος άλλων μικρότερων παρόχων, που τους φέρνουν “ζεστό χρήμα”, κι έτσι οδηγούμαστε στον πληθωρισμό: η μάζα του χρήματος μεγαλώνει, δε μπορεί όμως να ακολουθήσει τη μάζα των προϊόντων που παράγονται. Πρόκειται για δομικό πρόβλημα. Αυτή η πάλη είναι η λύση, καθώς το ζητούμενο για εμάς δεν είναι η κερδοφορία των ομίλων, αλλά η εξιοπρεπής διαβίωση του λαού.

Αντίστοιχη κατάσταση διαμορφώνεται και με τη λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη”: Αυτή γίνεται με απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η οποία ετοιμάζει ακόμα χειρότερους όρους για το λαό, ειδικά σε συνδυασμό με το εμπάργκο στο φυσικό αέριο της Ρωσίας προς όφελος του πανάκριβου αμερικανικού και την ίδρυση του χρηματιστηρίου ενέργειας το οποίο πρέπει να καταργηθεί. Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ των προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν τον λαϊκό κορβανά».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι οι άρχουσες τάξεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας έχουν επιδοθεί τελευταία σε ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια στον ελληνικό λαό, τόνισε ότι όλα αυτά είχαν προβλεφθεί από το ΚΚΕ στο πλαίσιο της καταψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαλε τέλος στο μακεδονικό ζήτημα με μόνη σκοπιμότητα την ενίσχυση του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή της γειτονικής χώρας και κατέληξε: «Όλα αυτά μας δείχνουν ότι τα υποτιθέμενα “ήρεμα νερά” στα οποία αναφέρεται η κυβέρνηση όσον αφορά τις εξωτερικές μας σχέσεις, σύντομα δυστυχώς θα γίνουν φουρτούνα».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ενόψει ευρωεκλογών είπε: «Ο ψηφοφόρος λοιπόν, αν θέλει να εκφράσει οργή, αγανάκτηση και καταδίκη ενάντια την ΕΕ η οποία μας οδήγησε στα λόμπι της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, και των αντεργατικών αποφάσεων, θα πρέπει να πάει να ψηφίσει –αντί να απέχει, το οποίο δεν είναι λύση σε τίποτα– , και να ψηφίσει μόνο ΚΚΕ. Κάθε άλλη ψήφος θα πάει χαμένη, διότι αφ’ ενός τα κόμματα τα οποία κυβέρνησαν συνήργησαν σε αυτές τις πολιτικές, αφ’ ετέρουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ειδήσεις σήμερα: 

F-35: Οι κρυφές προσπάθειες της Τουρκίας για “επιστροφή” στο πρόγραμμα, το lobbying επί πληρωμή και η... εγγονή του Μπάιντεν

Μηνιγγίτιδα – Κρήτη: “Χαμόγελα” για την 9χρονη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Ράφα: Αντιδράσεις για το “λουτρό αίματος” με θύματα εκτοπισμένους (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)