Υγεία

27 Μαΐου 2024 13:28

Μηνιγγίτιδα – Κρήτη: “Χαμόγελα” για την 9χρονη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Αισιόδοξα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας της μαθήτριας Δημοτικού, που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο ΠΑΓΝΗ.

Μηνιγγίτιδα – Κρήτη: “Χαμόγελα” για την 9χρονη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ
-

Βελτίωση παρουσίασε χθες η κατάσταση του 9χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με μηνιγγίτιδα. Το κοριτσάκι διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα πριν από λίγα 24ωρα και ευτυχώς χθες η κατάστασή του παρουσίασε σημάδια βελτίωσης.

Η 9χρονη εμφάνισε συμπτώματα αδιαθεσίας και οι γονείς της τη μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου εκεί, μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι έχει μηνιγγίτιδα, οπότε και αποφασίστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι το κορίτσι ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για την ομαλή εξέλιξη της υγείας του.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Χαλκιαδάκης, η εικόνα της υγείας του κοριτσιού είναι σαφώς καλύτερη και, σύμφωνα με την ιατρική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων, το κορίτσι ανταποκρίνεται πολύ καλά στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται.

Όπως, ωστόσο, ήταν φυσικό, έχει υπάρξει αναστάτωση στο περιβάλλον του παιδιού, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικογενειακές, συγγενικές ή και φιλικές επαφές της μικρής, όσο και το σχολικό περιβάλλον εντός του οποίου βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθούνται ήδη όσα προβλέπονται και αφορούν ακόμη και στον έλεγχο των στενών επαφών. Αυτή η διαδικασία “τρέχει” από τη στιγμή που έγινε η οριστική διάγνωση, καθώς από τον ΕΟΔΥ, που ενημερώθηκε από το νοσοκομείο, ακολούθησε η ενημέρωση τόσο της Περιφέρειας όσο και της Διεύθυνσης Υγείας Ηρακλείου.

Όπως είναι γνωστό, η μετάδοση γίνεται με άμεση επαφή από άτομο σε άτομο με σταγονίδια των αναπνευστικών εκκρίσεων. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον, ενώ πηγή εξάπλωσής του είναι ο ασυμπτωματικός αποικισμός του ανώτερου αναπνευστικού, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία.

Δόθηκε προληπτική αγωγή

Στην περίπτωση του κοριτσιού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δοθεί η απαραίτητη προληπτική φαρμακευτική αγωγή στα άτομα της οικογένειας του παιδιού, αλλά και τους συμμαθητές και συμμαθήτριές του. Μάλιστα, έλεγχος έγινε και στο φροντιστήριο που πηγαίνει το κορίτσι. Σε αυτήν την περίπτωση, επειδή είχε περάσει δεκαήμερο από την τελευταία φορά που βρέθηκε το παιδί στον χώρο, εκτιμήθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητο, ωστόσο για λόγους ασφαλείας δόθηκε και στα παιδιά του φροντιστηρίου όπου πηγαίνει η μικρή η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, που θα προφυλάξει και τους εκεί συμμαθητές της.

Αυτό, άλλωστε, είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθείται και χορηγείται σε χρόνο όσο πιο σύντομα γίνεται από τη διάγνωση, σε άτομα που εκτιμώνται, ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης, ως στενές επαφές.

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα – οχιά: Σε σοβαρή κατάσταση 50χρονος που τον δάγκωσε φίδι

 Σχολεία: Ολοκληρώνονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Ράφα: Το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι “έκανε κακό” σε αμάχους

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)