Πολιτική

24 Μαΐου 2024 14:01 Τελευταία ενημέρωση : 24 Μαΐου 2024 20:33

Φάμελλος στη Βουλή: Η κυβέρνηση αδρανούσε για τις πολυεθνικές επί 5 χρόνια

Τι ανέφερε ο κ. Φάμελλος για την επιστολή Μητσοτάκη προς την Κομισιόν, καθώς επίσης για το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας,αλλά και για τη δικογραφία των Τεμπών.

Φάμελλος στη Βουλή: Η κυβέρνηση αδρανούσε για τις πολυεθνικές επί 5 χρόνια
-

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κρυφτεί από την ακρίβεια», σημείωσε σε υψηλούς τόνους από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Ο ελληνικός λαός έχει μία σοφή φράση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή λίγο πριν τις ευρωεκλογές για το βασικότερο πρόβλημα του ελληνικού λαού που αφορά στην ακρίβεια» ανέφερε ο κ. Φάμελλος ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο κ. Φάμελλος «σήκωσε το γάντι» στον πρωθυπουργό και για τα Τέμπη, καλώντας τον να απαντήσει άμεσα σχετικά με το «αν η κυβέρνηση θα τολμήσει να  συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά τη μήνυση κατά υπουργών που έφτασε στη Βουλή την Πέμπτη 23.05» .

Φάμελλος - Βουλή - Ακρίβεια

Για την επιστολή Μητσοτάκη σχετικά με τα προϊόντα πολυεθνικών

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως «υποκριτική», και παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τα ευρωπαϊκά μέτρα και τους κανόνες της Κομισιόν.

«Η επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δείχνει ότι δεν είστε επαρκείς εδώ και 5 χρόνια και ζητάτε λύσεις από την Κομισιόν», επισήμανε ο κ. Φάμελλος. «Ο μηχανισμός των πολυεθνικών, σάς ήταν γνωστός από την έκθεση Επιτροπής Ανταγωνισμού», υπογράμμισε.

«Τα υπερκέρδη των εταιριών τα ανακαλύπτετε μόνο όταν πιέζεστε πολιτικά. Ζητάτε μέτρα από την Ευρώπη όταν η χώρα μας δεν εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν», δήλωσε, και συνέχισε:

«Δεν έρχεστε στη Βουλή γιατί δεν έχετε τι να μας πείτε για την μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μας είπατε ότι το πρόβλημα είναι εξωγενές, μετά μας είπατε ότι θα το λύσουμε με τα καλάθια που συνεχώς ανακοινώνεται, μετά με τις πινακίδες για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Σήμερα μας λέτε ψέματα ότι αναγνωρίζετε το πρόβλημα. Και το τελευταίο σας πυροτέχνημα είναι η επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ειδήσεις σήμερα: 

ΔΟΥ Χαλκίδας - Θύμα του κυκλώματος: Δρούσαν σαν μαφία (βίντεο)

Γάζα: Βομβαρδισμοί και οδομαχίες στον θύλακα - Αίτημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Χάγη

Πατήσια: Μπούκαραν με αυτοκίνητο σε εταιρεία και πήραν το χρηματοκιβώτιο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)