Κοινωνία

21 Μαΐου 2024 09:30

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση πριν από την έναρξη της δίκης (εικόνες)

Τεταμένο το κλίμα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας. Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν την διαδικασία.

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση πριν από την έναρξη της δίκης (εικόνες)
-

Από το πρωί, αποκλεισμένος παραμένει ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, αφού τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων έξω από τα δικαστήρια, ενώ αυτή την ώρα το κλίμα είναι ήδη τεταμένο αφού υπάρχει ήδη τραυματισμός, ενώ δύο άτομα έχουν προσαχθεί.

Όπως συνέβη και με το ναυάγιο, η δίκη των κατηγορούμενων ως διακινητών θα καλυφθεί από διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι των οποίων έχουν ήδη καταφθάσει στο χώρο των δικαστηρίων. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δίκη, ο έλεγχος των προσώπων που εισέρχονται στο δικαστικό μέγαρο γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Ναυάγιο στην Πύλο - Καλαμάτα - δίκη

ΚΚΕ: Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του, αναφέρει τα εξής: Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση εργατικών σωματείων και άλλων φορέων της Μεσσηνίας έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, επιβεβαιώνει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών του κράτους, της FRONTEX και της ίδιας της ΕΕ για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και την προσαγωγή τριών, ανάμεσά τους και του Νίκου Κουτουμάνου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διεκδικεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών και των πραγματικών ενόχων κι αυτού του εγκλήματος.

Ναυάγιο στην Πύλο - Καλαμάτα - δίκη

Ναυάγιο στην Πύλο - Καλαμάτα - δίκη

Πηγή: tharrosnews.gr

Βίντεο και φωτογραφία από την στιγμή των επεισοδίων, από τον 902.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χίος: Γνώρισε ξαφνικά τον δότη μυελού των οστών που της “έδωσε ζωή” (βίντεο)

Ιράν - Ραϊσί: Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και κλαίνε (βίντεο)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό του με το θύμα”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)