Κόσμος

20 Μαΐου 2024 21:37

Ιράν - Προεδρικές Εκλογές: Πότε αναμένεται να διεξαχθούν

Η επικήδεια πομπή για τον Ραϊσί, ο οποίος έχασε την ζωή του όταν συνετρίβη το ελικόπτερο το οποί επέβαινε θα γίνει το πρωί της Τετάρτης στην Τεχεράνη.

Ιράν - Προεδρικές Εκλογές: Πότε αναμένεται να διεξαχθούν
-

Οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε απόψε η δημόσια τηλεόραση της χώρας, μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσί, του υπουργού Εξωτερικών και της συνοδείας τους σε συντριβή ελικοπτέρου, την Κυριακή.

«Το εκλογικό χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκε» στη σύσκεψη που είχαν οι επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας, της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, μετέδωσε η τηλεόραση. «Με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Φρουρών, αποφασίστηκε οι 14ες προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η επικήδεια πομπή για τον Ραϊσί θα γίνει το πρωί της Τετάρτης στην Τεχεράνη.

Την σορό του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν καθώς επίσης και των υπολοίπων 7 επιβαινόντων εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία στο σημείο που κατέπεσε χθες (19/05) το ελικόπτερο που τους μετέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία - ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση

Ιταλία: Γυναίκα φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της

Θεσσαλονίκη: Η τυχαία συνάντηση Μητσοτάκη - Λουτσέσκου και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για το πρωτάθλημα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)