Υγεία

20 Μαΐου 2024 21:23

Λαμία - Σχολικά γεύματα: Τι βρέθηκε από την ανάλυση σε δείγματα

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση του περιστατικού της μαζικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών.

Λαμία - Σχολικά γεύματα: Τι βρέθηκε από την ανάλυση σε δείγματα
-

Σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη απομονώθηκε στα δείγματα φαγητού από το σχολείο στην Λαμία που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η τοξίνη παρουσιάστηκε σε δέκα δείγματα φαγητού. Συνεπώς η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται στην τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Εντωμεταξύ, στις φλόγες παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/5) το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, το οποίο κατασκευάζει τα γεύματα, με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική στη μεγάλη επιχείρηση.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε άνθρωπος. Σημειώθηκαν μάλιστα και εκρήξεις από τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν - Ραϊσί: η ζωή, η εκλογή και ο τραγικός θάνατος του σκληροπυρηνικού ηγέτη

Βόλος: Έβαζε βενζίνη στο χορτοκοπτικό και άρπαξε φωτιά - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Σαντορίνη: Οι κατολισθήσεις, η Πολιτική Προστασία και οι... τουρίστες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)