Τεχνολογία

19 Μαΐου 2024 15:34

Ιαπωνία: Ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό ελικόπτερο στους ουρανούς του Τόκιο (βιντέο)

Το Hexa, όπως ονομάζεται το αεροσκάφος, πέταξε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της παρουσίασής του για μία διάσκεψη τεχνολογίας που λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ιαπωνία: Ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό ελικόπτερο στους ουρανούς του Τόκιο (βιντέο)
-

Ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό ελικόπτερο, πέταξε για πρώτη φορά στον ουρανό του Τόκιο την Παρασκευή 17 Μαΐου. 

Το Hexa, όπως ονομάζεται το αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Lift, πέταξε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της παρουσίασής του για μία διάσκεψη τεχνολογίας που λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η σχεδιάστρια εταιρία, περιγράφει το ελικόπτερο, ως ένα όχημα το οποίο "μπορεί ο καθένας να πετάξει" και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της "κάθετης ηλεκτρικής απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL)".

"Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πεις "Θέλω να πάω μπροστα" και το αεροσκάφος πάει μπροστά. Πατάς ένα κουμπί για να απογειωθείς, και ένα για να προσγειωθείς. Είναι πολύ απλό", δήλωσε στην κάμερα του Reuters, ο πιλότος του ελικοπτέρου Jace McCown.

Σύμφωνα με την Lift, το ελικόπτερο έχει δεκαοχτώ ανεξάρτητους ηλεκτρικούς έλικες, ώστε να επιτευχθεί μία σταθερή και ελεγχόμενη πτήση, ενώ υπάρχει η δυνατότητας τόσο σε στέρεο έδαφος όσο και σε νερό χάρις σε πέντε σωσίβια. Ζυγίζει μόνο 196 κιλά, αφού είναι κατασκευασμένο από υλικό carbon, ενώ έχει την δυνατότητα να πετάξει και να προσγειωθεί με ασφάλεια ακόμα και με έξι κινητήρες απενεργοποιημένους. Τέλος διαθέτει και αλεξίπτωτο. 

Από τον Μάρτιο, η εταιρεία δίνει την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να να πιλοτάρουν το αεροσκάφος, αφού πρώτα περάσουν μία σύντομη προπόνηση με την χρήση προγράμματος εικονκής πραγματικότητας. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)