Κόσμος

15 Μαΐου 2024 22:23

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο παλεύει να κρατηθεί στη ζωή (εικόνες)

Ποια τα νεότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του πολιτικού ηγέτη. Ποιος είναι ο δράστης και τι δήλωσε μετά τη σύλληψή του.

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο παλεύει να κρατηθεί στη ζωή (εικόνες)
-

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο μετά από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στη μέση του δρόμου, στην πόλη Χάντλοβα.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας Ρόμπερτ Κάλινακ λέγοντας ότι «η κατάσταση είναι πραγματικά περίπλοκη τώρα».

Σλοβακία - Πυροβολισμός - Πρωθυπουργός

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Σλοβάκος υπουργός Εσωτερικών Ματούς Σουτάι Εστόκ διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός πυροβολήθηκε πέντε φορές στο στομάχι και συμπλήρωσε ότι η απόπειρα δολοφονίας είχε πολιτικά κίνητρα και ότι η απόφαση «γεννήθηκε αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές».

Χαρακτήρισε το περιστατικό «επίθεση στη δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι η κατάσταση του Ρόμπερτ Φίτσο παραμένει «κρίσιμη».

Ποιος είναι ο δράστης

Την ίδια στιγμή, σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είναι ένας 71χρονος άνδρας, ο συγγραφέας και ποιητής Γιουράι Τσιντούλα από την πόλη Λέβιτσε της νότιας Σλοβακίας.

Σλοβακία - Πυροβολισμός - Πρωθυπουργός

Σε διαφωνία με τις πολιτικές της κυβέρνησης της Σλοβακίας, απέδωσε ο ίδιος την πράξη του. Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται να δίνει μία σύντομη εξήγηση όταν τον ρωτούν γιατί το έκανε: «Το έκανα γιατί διαφωνούσα με τις πολιτικές της κυβέρνησης», λέει ο ίδιος.

Ο Τσιντούλα στο βίντεο βρίσκεται στον διάδρομο ενός κτιρίου και φαίνεται να έχει δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Το ειδησεογραφικό μέσο Aktuality.sk φιλοξένησε δηλώσεις του γιου του δράστη, ο οποίος δήλωσε ότι ο πατέρας του είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας. «Δεν έχω ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε, τι συνέβη», ανέφερε ο γιος του δράστη, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Σλοβακία - Πυροβολισμός - Πρωθυπουργός

Ειδήσεις σήμερα:

Πάρος: Πήγε για ψάρεμα και... έσωσε σκύλο που κολυμπούσε στα ανοιχτά! (βίντεο)

Λογαριασμοί Ρεύματος: Τέλος το “νυχτερινό” ρεύμα, έρχεται το “μεσημβρινό”

Βρέθηκε νεκρή  δίπλα στον ανήμπορο σύζυγο της - Την έβλεπε “να σβήνει” και δεν μπορούσε να την βοηθήσει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)