Κοινωνία

15 Μαΐου 2024 15:33 Τελευταία ενημέρωση : 15 Μαΐου 2024 20:02

Σχολικό λεωφορείο - Κηφισιά: Ξεσπά ο πατέρας για τον 5χρονο που ξέχασαν οδηγός και συνοδός

Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό λεωφορείο επί ώρες, τη Δευτέρα στην Κηφισιά.

Σχολικό λεωφορείο - Κηφισιά: Ξεσπά ο πατέρας για τον 5χρονο που ξέχασαν οδηγός και συνοδός
-

Το 4,5 ετών αγοράκι έμεινε κλεισμένο για περίπου 6 ώρες το πρωί της Δευτέρας μέσα σε σχολικό λεωφορείο το οποίο το μετέφερε στο 2ο Νηπιαγωγείο της Κηφισιάς καθώς δεν έγινε αντιληπτό ούτε από τον οδηγό ούτε από την 70χρονη συνοδό του οχήματος.

Το παιδί επιβιβάστηκε στο σχολικό μαζί με τέσσερις ακόμη συμμαθητές του αλλά στη διαδρομή αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο αποβίβασε τους τέσσερις από τους πέντε ανήλικους και στη συνέχεια ο οδηγός κατευθύνθηκε προς ένα πάρκινγκ κοντά στην οδο Αχαρνών.

Ωστόσο, ο ίδιος και η συνοδός δεν είδαν πως το αγοράκι κοιμάται στα τελευταία καθίσματα, έκλεισαν την πόρτα και έφυγαν. Το παιδί παρέμεινε επί ώρες κλεισμένο στο λεωφορείο αλλά κάποια στιγμή ξύπνησε και κατέβηκε από το όχημα. Μόλις αντιλήφθηκε πως βρίσκεται μόνο του κάθισε σε ένα κάθισμα, έβαλε τη ζώνη του και ξεκίνησε να διαβάζει ένα βιβλίο περιμένοντας να έρθει κάποιος να το βοηθήσει.

Όπως λέει ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, κ. Γιώργος Χουντουμάδης, η ψυχραιμία και η αξιοθαύμαστη ωριμότητα που επέδειξε το παιδί αποδείχθηκαν σωτήριες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, αν είχαμε πιο ζεστό καιρό ίσως το παιδί να είχε πάθει κάτι χειρότερο μέσα στο λεωφορείο.

Από το Α.Τ. Κηφισιάς σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος του οδηγού του σχολικού, της 70χρονης συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των σχολικών που είχε μισθώσει η Περιφέρεια, γιατί όπως προέκυψε ξέχασαν ένα αγοράκι 4,5 ετών από τις 8 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι μέσα στο σχολικό.

Για το περιστατικό προχώρησε σε καταγγελία την Τρίτη ο 52χρονος πατέρας του παιδιού, ενώ το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα και αναζητούνται οι κατηγορούμενοι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ο πατέρας του παιδιού πήγε την Τρίτη  στο Τμήμα Ασφαλειας Κηφισιάς και κατήγγειλε την υπόθεση, που αφορά σε δημόσιο νηπιαγωγείο της περιοχής.

Ανακοίνωση για το συμβάν στο σχολικό

"Σχετικά με το πολύ δυσάρεστο περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2024 στο λεωφορείο της εταιρείας μας

Δηλώνουμε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι με το γεγονός και κατανοούμε απόλυτα τους φόβους το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε σε αυτή την οικογένεια και όσο μικρή σημασία κι αν έχει θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα τεράστιο συγγνώμη από εκείνους.

Δραστηριοποιούμαστε περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο, απασχολούμε 100 άτομα προσωπικό και έχουμε αναλάβει την ασφαλή μεταφορά χιλιάδων μαθητών όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ουδέποτε να έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί ως εταιρεία, διότι τοποθετήσαμε σε αυτές τις θέσεις δύο πλήρως ακατάλληλους ανθρώπους όπως αποδείχθηκε οι οποίοι δε θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε επουδενί ότι θα φερθούν με τόση αμέλεια .

Ειλικρινέστατα θέλουμε να υποστούμε τις κυρώσεις που μας αναλογούν, νομικές, οικονομικές και κάθε άλλου είδους αν κριθεί αναγκαίο διότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

Είμαστε ανακουφισμένοι για το πιο σημαντικό όλων, ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι μοναδικό μας μέλημα από τούδε και στο εξής θα είναι να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο"


Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία - Μαρινάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται σε “μεταίχμιο”

Πάρος: Πήγε για ψάρεμα και... έσωσε σκύλο που κολυμπούσε στα ανοιχτά! (βίντεο)

Βρέθηκε νεκρή  δίπλα στον ανήμπορο σύζυγο της - Την έβλεπε “να σβήνει” και δεν μπορούσε να την βοηθήσει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)