Αθλητικά

13 Μαΐου 2024 17:26

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ποιος είναι ο 36χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη με το παρατσούκλι “Ρουμάνος”.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
-

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο οπαδός του Ολυμπιακού, γνωστός ως «Ρουμάνος», ο οποίος παραδόθηκε το μεσημέρι παρουσία του δικηγόρου του, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο 36χρονος καταζητούμενος παρουσιάστηκε στο τμήμα αθλητικής βίας στη ΓΑΔΑ, και στη συνέχεια συνελήφθη.
Σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης και αναζητούνταν από την αστυνομία. Ο 36χρονος, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις αθλητικής βίας, θεωρείται ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές στα επεισόδια όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο αρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης. Πρόκειται για 36χρονο Ρουμάνο της ηγετικής ομάδας.

Η σύλληψη

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για περιστατικά οπαδικής βίας και εξιχνίασης, μεταξύ άλλων, των φυσικων και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, στου Ρέντη, την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος ένας 36χρονος για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκανς.

Ο 36χρονος με το παρατσούκλι "Ρουμάνος" φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι από τα ηγετικά στελέχη της θύρας 7 και μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού βρισκόταν εντός του γηπέδου με διαπίστευση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ήταν αρχηγός σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού περιοχής του κέντρου της Αθήνας και φέρεται να έχει πολύ στενές σχέσεις με τον επικεφαλής της Θύρας 7.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν και αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ο 36χρονος εμφανίζεται να είναι υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, θεωρεταί ως ο ενορχηστρωτής της επίθεσης που οδήγησε στο θάνατο τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς, είχε επιτεθεί σε οπαδούς η οποίοι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την ηγεσία του συνδέσμου και είχε συμμετάσχει σε επειδόσια μετά τον περσινό αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)