Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2019 11:39 Τελευταία ενημέρωση : 28 Σεπτεμβρίου 2019 15:26

Εμπόριο βρεφών: σε απολογία η αλλοδαπή που “μοίραζε” παιδιά και ωάρια

Μαζί της, ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, οδηγήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του φερόμενου ως κυκλώματος. Ποιοί όροι τους επιβλήθηκαν.

Εμπόριο βρεφών: σε απολογία η αλλοδαπή που “μοίραζε” παιδιά και ωάρια
-

Οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων, απολογήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον των ανακριτικών Αρχών. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δε η γυναικολόγος και ο δικηγόρος και με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ.

Μάλιστα οι ανακριτικές αρχές έκριναν πως δεν ήταν αρχηγικά στελέχη στο κύκλωμα, αλλά απλά μέλη και απέδωσαν διευθυντικό ρόλο σε δύο Γεωργιανές μεσιτριες. 

Το πρωί του Σαββάτου, απολογήθηκαν άλλοι έξι, όλοι βουλγαρικής καταγωγής, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα. Ανάμεσα τους, μια γυναίκα που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- είχε δώσει παιδί προς υιοθεσία, είχε γίνει παρένθετη μητέρα και ήταν δότρια ωαρίων.

Μετά τις απολογίες τους, κατά τις οποίες αρνήθηκαν όσα τους προσάπτονται απο τις Αρχές, αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι, ουδείς απο τους 12 κατηγορούμενους προφυλακίστηκε. 

Πλέον, υπόθεση περνά στη φάση της κυρίας ανάκρισης, όπου θα κληθούν να καταθέσουν και οι υπόλοιποι που φέρονται να εμπλέκονται, αλλά ακόμη δεν έχουν συλληφθεί. Η τύχη όλων θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Κατηγορούμενοι - κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Κατηγορούμενοι - κύκλωμα εμπορίας βρεφών


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)