Υγεία

06 Μαΐου 2018 22:16

Απογοητευτική η έκβαση των ερευνών στον τάφο του Τουταγχαμών

Δεν βρέθηκαν πρόσθετοι θάλαμοι ή περάσματα που να επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι μπορεί να κρύβεται εκεί ο ταφικός θάλαμος της Νεφερτίτης.

Απογοητευτική η έκβαση των ερευνών στον τάφο του Τουταγχαμών
-

Δεν υπάρχουν πρόσθετοι θάλαμοι ή περάσματα πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών, στην Κοιλάδα των Βασιλέων, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναλύσεις ραντάρ.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Μουσταφά Ουαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης για τον Τουταγχαμών, που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM) στην Γκίζα.

Η ανακοίνωση ολοκληρώνει με απογοητευτικό τρόπο την έρευνα που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν ο Βρετανός Αιγυπτιολόγος Νίκολας Ριβς θεώρησε ότι ο ταφικός θάλαμος της Νεφερτίτης, της θρυλικής βασίλισσας της 18ης Δυναστείας, μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τοίχους του περίφημου τάφου του Τουταγχαμών, ηλικίας 3.300 ετών.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΤΑΦΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ

Δυο προηγούμενες δοκιμές της θεωρίας του Ριβς, με τη χρήση ειδικών ραντάρ, ήταν ασαφείς. Η τελευταία έρευνα, που διεξήχθη φέτος με την υποστήριξη του National Geographic Society, είναι μια κοινή επιστημονική αποστολή, υπό τον συντονισμό του Franco Porcelli του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Τορίνο και θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)