Συνταγές

12 Απριλίου 2017 13:31

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για πασχαλινό τσουρέκι (βίντεο)

Η κριτής του Rising Star έδειξε στους διαδικτυακούς της φίλους τη συνταγή για το τέλειο πασχαλινό τσουρέκι.

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για πασχαλινό τσουρέκι (βίντεο)
-

Η Δέσποινα Βανδή έχει αποδείξει πολλές φορές ότι αγαπά την κουζίνα, κι αν κρίνει κανείς από την εικόνα, μάλλον την… αγαπάει κι εκείνη.

Τις προηγούμενες μέρες, η τραγουδίστρια και κριτής του Rising Star προετοίμασε όλες τις λιχουδιές για το πασχαλινό τραπέζι, ήταν όμως μία που μοιράστηκε με τους φίλους της στο Instagram.

Φυσικά το τσουρέκι, για το οποίο ανέβασε τη συνταγή και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

6 αυγά

180 γρ. μαγιά

2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ χλιαρό νερό

300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο

750 ζάχαρη

600 γρ γάλα

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλέ

5-6 κομματάκια μαστίχας

1/2 κγ αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Δέσποινα Βανδή - συνταγή - πασχαλινά τσουρέκια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το προζύμι όπως βλέπετε στην εικόνα!

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

Όσο το προζύμι να φουσκώσει κάνουμε παράλληλα τα παρακάτω!

Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!

Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!

Τώρα ετοιμάζω τη λεκάνη με τα στέρεα υλικά!

Ρίχνω περιμετρικά το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα,  την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi, όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!

Όταν το προζύμι είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το να το διαλύσετε όσο γίνεται!

Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!

Τότε ρίχνετε λίγο- λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται!

Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!

Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς!

Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!».

Δείτε το βίντεο, ακολουθήστε τις οδηγίες και σίγουρα θα έχετε κι εσείς ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)