Υγεία

17 Μαρτίου 2016 15:05

Τι κρύβουν οι μυστικοί θάλαμοι στον τάφο του Τουταγχαμών; (Βίντεο)

Για βασιλικό τάφο κάνει λόγο ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Ενισχύεται η θεωρία ότι μπορεί να οδηγούν στον τάφο της Νεφερτίτης.

Τι κρύβουν οι μυστικοί θάλαμοι στον τάφο του Τουταγχαμών; (Βίντεο)
-

Ενθουσιασμό έχει σκορπίσει σε όσους γοητεύονται από την αρχαία ιστορία της Αιγύπτου η παραδοχή από τα χείλη του υπουργού Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, Μαμντούχ ελ-Νταμάτι, ότι μετά από ψηφιακή σάρωση του ταφικού θαλάμου του Φαραώ Τουταγχαμών βρέθηκαν δύο μυστικοί θάλαμοι.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της έρευνας, «υπάρχει πιθανότητα 90% πως κάτι κρύβεται πίσω από τα τοιχώματα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Αν και απέφυγε να κάνει υποθέσεις πως οι αρχαιολόγοι ίσως να βρίσκονται ένα βήμα από την ανακάλυψη του τάφου της Βασίλισσας Νεφερτίτης, ο Μαμντούχ ελ-Νταμάτι παραδέχθηκε ότι είναι πιθανό να είναι εκεί θαμμένο κάποιο μέλος της οικογένειας του Τουταγχαμών.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΤΑΦΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ

Πριν από μερικούς μήνες, ο Βρετανός καθηγητής, Νίκολας Ριβς, είχε υποστηρίξει πως η Βασίλισσα Νεφερτίτη, που φέρεται ως η μητέρα του Τουταγχαμών, είναι πιθανότατα θαμμένη κάτω από τον τάφο του θρυλικού Φαραώ της Αιγύπτου.

Τουταγχαμών - τάφος - κρυφοί θάλαμοι

Η θεωρία αυτή ενισχύεται πλέον και όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα προκύψουν από τη δεύτερη φάση των ερευνών, που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)