Πολιτισμός

12 Δεκεμβρίου 2014 12:00

Η επιστροφή των Queen στη σκηνή και η συνεργασία με τον Michael Jackson

Μετά από τουλάχιστον 14 χρόνια από το θάνατο του τραγουδιστή τους, Freddie Mercury, οι Queen θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν εύκολα «ρίξει τη σκόνη τους» σε πολλούς…

-

Μία από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες, οι βρετανοί Queen, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναβιώσουν το συγκρότημα συνεργαζόμενοι με τον τραγουδιστή Adam Lambert, με τον οποίο πρόκειται να κάνουν ευρωπαϊκή περιοδεία τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015.

Στο παρελθόν, το συγκρότημα είχε συνεργαστεί σε περιοδεία- είχαν έρθει και στην Αθήνα- με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Bad Company, τον  Paul Rodgers, οι θαυμαστές τους ωστόσο απέρριψαν τη συνεργασία θεωρώντας ότι κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον χαρισματικό Freddie Mercury που πέθανε το 1991.

Για τον κιθαρίστα όμως του συγκροτήματος, τον Brian May, ο  Lambert στέκει αντάξιος στη δουλειά του αυθεντικού τραγουδιστή του συγκροτήματος.

«Δεν είναι ο Freddie, ξέρετε. Δεν προσπαθεί καν να γίνει. Όμως μερικά από τα στοιχεία του είναι παράλληλα και όμοια. Η ευγένεια που δείχνει, εκτός από την απίθανη ερμηνεία του, για παράδειγμα. Φέρνει χιούμορ και όλα είναι φυσικά όταν δουλεύουμε μαζί. Οπότε αυτή είναι η απάντησή μου. Είναι διαφορετικός, αλλά είναι καλός».

Το συγκρότημα όμως θα κυκλοφορήσει και ένα νέο άλμπουμ, επετειακό και με το ανέκδοτο τραγούδι «There Must Be More to Life than This» το οποίο είναι μία συνεργασία μεταξύ του Mercury και του Michael Jackson, όπως και ένα ακόμα το «Forever», ενώ μετά από σκέψη του Jackson έγινε επανεκτέλεση του «Another One Bites the Dust».

Το άλμπουμ τιτλοφορείται «Queen Forever».

Όμως παρά το ότι έχουν βρει ένα νέο είδος μαγείας μεταξύ των παλιών και του νέου μέλους και το ότι προγραμμάτισαν τουρ σε 26 πόλεις, δε φαίνεται ότι πρόκειται να κάνουν νέα δισκογραφική δουλειά στο άμεσο μέλλον.

«Νομίζω ότι απλά θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν και θα δούμε πώς θα πάει το πράγμα» δήλωσε ο ντράμερ του συγκροτήματος, Roger Taylor.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)