Πολιτισμός

Χθες 20:20

Μουσείο Τέχνης Τελ Αβίβ: Κινδυνεύει από τις ρουκέτες της Χαμάς

Το Μουσείο τέχνης στο Τελ Αβίβ άδειασε τις γκαλερί, ξεκρεμώντας από τους τοίχους σπουδαία έργα τέχνης, και τα μετέφερε σε καταφύγιο, για να τα προφυλάξει από ένα ενδεχόμενο κτύπημα από το Ιράν.

Μουσείο Τέχνης Τελ Αβίβ: Κινδυνεύει από τις ρουκέτες της Χαμάς
-

Της Γεωργίας Λαγού

Υπό τον φόβο των πυραυλικών επιθέσεων, και περιμένωντας την λήξη των εχθροπραξιών, πολλά από τα αριστουργήματα που κανονικά εκτίθενται στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, βρίσκονται φυλαγμένα σε καταφύγιο ώστε να προστατευθούν. 

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Μουσείου Τέχνης, Τάνια Κοέν Ουζιέλι ""η οροφή είναι γυάλινη και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο υπάρχουν παράθυρα είναι επικίνδυνο διότι κομμάτι της ρουκέτας εάν μπει μέσα θα μπορούσε να τραυματίσει τα έργα,τον Πικάσο...".

Η Λιόρ Μισσάνο, επιμελήτρια του Μουσείου Τέχνης, δήλωσε πως "είναι άδεια η γκαλερί και έχουμε κατεβάσει όλα τα σημαντικά έργα τέχνης στο καταφύγιο για να τα προστατεύσουμε από την επίθεση".

Σπουδαία και ανεκτίμητα έργα τέχνης κλειδωμένα και κρυμμένα πολλά μέτρα κάτω από την γη, ώστε να προστατευτούν σε ενδεχόμενη επίθεση.
( Πλάνα από τα υπόγεια αφού στην αρχή μετά το q ,της Τάνια 2" ουρά)

Ακόμα και στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου μουσεία προσπαθούσαν σ' όλη την ευρώπη να προστατεύσουν τα έργα τέχνης από τον κίνδυνο των επιθέσεων και κατέβαζαν τους πίνακες στα υπόγεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο: Στη φυλακή 58χρονος για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

Στρυμόνας: Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου ψαρά

Χανιά - Τροχαίο δυστύχημα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τουριστικό βαν (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)