Κόσμος

22 Ιουλίου 2024 11:37 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιουλίου 2024 11:38

Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο ισχυρότερος σύμμαχος του Ισραήλ

Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν την Τρίτη. Τι δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν την αναχώρησή του

Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο ισχυρότερος σύμμαχος του Ισραήλ
-

«Το Ισραήλ θα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού μεταβεί αεροπορικώς στην Ουάσινγκτον, ο Νετανιάχου είπε ότι θα ευχαριστήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, για όλα όσα έχει κάνει για το Ισραήλ.

Ισραήλ - Νετανιάχου

Ισραήλ - Νετανιάχου

Οι δύο ηγέτες πρόκειται επίσης να συζητήσουν, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρόεδρο, θέματα όπως η απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και η εξάλειψη της Χαμάς.

Ισραήλ - Νετανιάχου

Ισραήλ - Νετανιάχου

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Μετά από μήνες όπου επικράτησε μια «ψυχρότητα» στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον σχετικά με τον τρόπο που το Ισραήλ επιτίθεται στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η επίσκεψη προσφέρει στον Νετανιάχου μια ευκαιρία να εξομαλύνει την κατάσταση.

Η ομιλία του στο Κογκρέσο αναμένεται να επικεντρωθεί στον συντονισμό της αντίδρασης του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ασταθή κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος ο πόλεμος της Γάζας να επεκταθεί σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Η ομιλία είναι πιθανό να είναι λιγότερο επιθετική από την ομιλία που έκανε ο Νετανιάχου στο Κογκρέσο το 2015, όταν επέκρινε την προσπάθεια του Μπαράκ Ομπάμα ως προέδρου για μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κυπριακό - Γεραπετρίτης: Η τουρκική πλευρά ακολουθεί πιο ακραία γραμμή

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζει την “επίθεση” του κατά της Χάρις

“Τ' Αϊ Λιός γυρίζει ο καιρός αλλιώς”… και φέτος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)