Κόσμος

Σήμερα 07:50 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 11:33

Τραμπ: Η εμφάνιση με επίδεσμο και η αποθέωση στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (βίντεο)

Ο υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάστηκε ενώπιον του κοινού των Ρεπομπλικανών και χαιρέτισε υπό τις αδιάκοπες επευφημίες του πλήθους

Τραμπ: Η εμφάνιση με επίδεσμο και η αποθέωση στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (βίντεο)
-

Ο Ντόναλντ Τραμπ έτυχε υποδοχής ήρωα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι, όπου έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας του, με μεγάλο πλήθος των συνέδρων να τον επευφημεί για ώρα.

Δυο ημέρες αφού γλίτωσε για μερικά εκατοστά από τα πυρά του νεαρού που προσπάθησε να τον δολοφονήσει, ο πρώην πρόεδρος ύψωσε τη γροθιά προσερχόμενος στην αίθουσα, διακοσμημένη με μπλε και κόκκινα χρώματα, επευφημούμενος, αφού αναδείχθηκε νωρίτερα τυπικά και οριστικά υποψήφιος της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Στο κατάμεστο στάδιο, οπαδοί του μεγιστάνα φώναζαν ρυθμικά «USA! USA! USA!» και «Fight! Fight! Fight!» («πολέμα»), τα λόγια που κραύγασε, με τη γροθιά υψωμένη και το πρόσωπο ματωμένο, στιγμές προτού τον απομακρύνουν εσπευσμένα πράκτορες της Secret Service, εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Στην κούρσα για το Λευκό Οίκο ο κ. Τραμπ ονόμασε 39χρονο γερουσιαστή, τον Τζ. Ντ. Βανς, υποψήφιο αντιπρόεδρό του. «Αποφάσισα ότι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει το αξίωμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς, από τη σπουδαία πολιτεία Οχάιο», έγραψε ο πρώην πρόεδρος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσωπικό του δημιούργημα.

Πόζαρε μαζί του στη σκηνή μετά την υποδοχή του. Ο πρώην στρατιωτικός, επιτυχημένος συγγραφέας με ασυνήθιστο προφίλ, δεν έχει πάψει να προβάλλει στο Κογκρέσο θέσεις και αιτήματα που ενστερνίζεται ο πρώην πρόεδρος, όπως η πάταξη της μετανάστευσης.

Ο κ. Τραμπ θα αποδεχθεί το χρίσμα τη φαντασμαγορική βραδιά της Πέμπτης όταν θα πέσουν χιλιάδες κόκκινα, λευκά και μπλε μπαλόνια. Θα πρόκειται για την κορύφωση της για τους Ρεπουμπλικάνους ήδη ιστορικής εβδομάδας.

Το συνέδριο άρχισε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο πελώριο στάδιο Fiserv Forum μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου, η οποία, πέρα από το ότι έδειξε σε ποιο βαθμό έχει φθάσει η πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ, εξαγρίωσε μεγάλο μέρος των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, πολλοί από τους οποίους επέρριψαν ανοικτά στους Δημοκρατικούς την ευθύνη για την επίθεση.

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται ανεπτυγμένοι στους δρόμους της άλλοτε βιομηχανικής πόλης όπου γίνεται το συνέδριο που μονοπωλεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ — που επιθυμεί διακαώς να γίνει επίσης ο 47ος.

Το πυκνό πρόγραμμα του συνεδρίου θα τηρηθεί, «πέρα από τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας (...) δεν υπάρχει ούτε μια αλλαγή του σχεδιασμού», διαβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Μπόσι, στενός συνεργάτης του υποψήφιου και συμπρόεδρος του συνεδρίου.

Βασικές θεματικές του θα είναι η αγοραστική δύναμη, η μετανάστευση, η εγκληματικότητα και η ασφάλεια.

Ο Τζο Μπάιντεν, που είπε πως ήθελε να πέσει η θερμοκρασία στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας του αντιπάλου του, χαρακτήρισε τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του Βανς «κλώνο του Τραμπ».

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ θα τον ωφελήσει σε εκλογικό επίπεδο, προεξοφλούν αναλυτές· ο υποψήφιος έλαβε εξάλλου χθες Δευτέρα 15.07 καλά νέα σε δικαστικό επίπεδο, καθώς η διαδικασία σε βάρος του για την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων που διατήρησε στην κατοχή του αφού εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο ακυρώθηκε.

Ανακοίνωσε τον αντιπρόεδρό του

Εν τω μεταξύ, τον γερουσιαστή Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς (Τζ. Ντ. Βανς) επέλεξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

«Έπειτα από μακρά διαβούλευση και σκέψη, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών, αποφάσισα ότι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς από την σπουδαία πολιτεία Οχάιο», έγραψε απόψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο Βανς θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικάνων, και επιλέχθηκε στο πλευρό του Τραμπ σε αυτήν την εκλογική κούρσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Ξυλοκόπησαν ανήλικο γιατί φορούσε σκουλαρίκι και... βερμούδα

Ρεύμα: Σενάρια για επαναφορά της επιδότησης

Καύσωνας: Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)