Κόσμος

13 Ιουλίου 2024 13:40

Ερντογάν: Βολές κατά της Γερμανίας για τις τουρμπίνες του Άκκουγιου

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επέστρεψε από τις ΗΠΑ…οπλισμένος με σχόλια για τα εξοπλιστικά.

Ερντογάν: Βολές κατά της Γερμανίας για τις τουρμπίνες του Άκκουγιου
-

Με βολές εναντίον της Γερμανίας επέστρεψε στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν από την Ουάσιγκτον λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα με τη Γερμανία: οι τουρμπίνες που υποτίθεται ότι θα φτάσουν για τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου περιμένουν στο γερμανικό τελωνείο. Αυτό μας έχει ενοχλήσει πραγματικά», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος Πρόεδρος προέβη σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους και απάντησε σε ερωτήσεις στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ την Ουάσιγκτον, την οποία επισκέφθηκε για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.

Ο Ταγίπ Ερνττογάν υπενθύμισε τα τρία ζητήματα που έχει η Τουρκία με τη Γερμανία αυτή τη στιγμή: «Το υπενθύμισα ξανά στον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς κατά τη συνάντησή μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εκπλήρωση του αιτήματος αγοράς αεροσκάφους Eurofighter Typhoon, το ζήτημα της τουρμπίνας και την αγορά ορισμένων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στις φρεγάτες μας. Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις».

Το σημαντικό για εμάς είναι το ζήτημα των F-16

Σε ερώτηση και πάλι για το πρόγραμμα των F35 και αν θα γίνει αντιστάθμιση με την αγορά των F16, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε: «Η προτεραιότητά μας εδώ είναι η εκπλήρωση της απαίτησής μας για F-16. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις στα δευτερεύοντα, αλλά δεν θέλουμε να βάλουμε τις οικονομικές υποθέσεις εκεί στην ημερήσια διάταξη. Επειδή έχουμε ήδη κάνει την πληρωμή μας πάνω για τα F -35 και μάλιστα 5 F-35 μεταφέρθηκαν στο υπόστεγο, αλλά δυστυχώς, το θέμα πήρε μια διαφορετική πορεία και μετά οι ΗΠΑ έφτασαν στο σημείο να μην δώσουν τα F-16 μας.  Στην τελευταία συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είπε ΄Θα λύσω το πρόβλημα των F-16 εντός 3-4 εβδομάδων΄. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς σε αυτό το σημείο είναι το ζήτημα των F-16, έχουμε ήδη επαρκές τεχνικό προσωπικό. Τα εργαστήριά μας σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ επιτυχημένα στον εκσυγχρονισμό των F-16 Εμείς, όπως και οι αρμόδιοι υπουργοί και οι θεσμοί μας, παρακολουθούμε στενά αυτή τη διαδικασία και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικτονία – Αμφιλοχία: Του είχε κάνει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία (εικόνες)

Επικαιροποίηση δελτίου ΕΜΥ: Επιμένει ο καύσωνας - Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Γάζα: Κι άλλο μακελειό με θύματα εκτοπισμένους (βίντεο)

.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)