ΗΠΑ - Καναδάς

27 Οκτωβρίου 2018 18:00

Νεκροί σε πυροβολισμούς σε Συναγωγή στο Πίτσμπουργκ (βίντεο)

Νεκροί και τραυματίες σε επεισόδιο πυροβολισμών σε Συναγωγή στο Πίτσμπουργκ. Πανικός στο σημείο.

Νεκροί σε πυροβολισμούς σε Συναγωγή στο Πίτσμπουργκ (βίντεο)
-

Ένας ένοπλος που φώναζε «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» εισέβαλε, το Σάββατο σε  συναγωγή στο Πίτσμπουργκ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πιστών, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους -όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας- και τραυματίζοντας έξι μεταξύ αυτών τέσσερις αστυνομικοί προτού συλληφθεί. 

Έντεκα νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο επίσημος απολογισμός των αμερικανικών αρχών στην ένοπλη επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ. Δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των νεκρών επισήμαναν οι αρχές.

Η εφημερίδα Washington Post και το τοπικό παράρτημα του δικτύου CBS αναφέρουν τον απολογισμό των 11 νεκρών. Το CNN από την πλευρά του μιλάει για 10 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τη φονική επίθεση στη συναγωγή του Πίτσμπουργκ, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επιδειχθεί "καμία ανοχή" προς τον αντισημιτισμό.

"Ο αντισημιτισμός και οι διώξεις εναντίον των εβραίων αντιπροσωπεύουν ένα από τα σκοτεινότερα κι ειδεχθέστερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ιστορίας" είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. "Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή απέναντι στον αντισημιτισμό ή σε οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικού μίσους" συμπλήρωσε ς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο και άρχισε να φωνάζει «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Ο δράστης συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση και νοσηλεύεται, σημείωσαν επίσημες πηγές. Δύο πηγές ταυτοποίησαν τον ύποπτο ως τον 46χρονο Ρόμπερτ Μπάουερς από το Πίτσμπουργκ.

Η Συναγωγή ήταν γεμάτη με κόσμο, καθώς είναι Σάββατο και σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έγιναν πολλές κλήσεις από εγκλωβισμένους στο χώρο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)