Λοιπή Αμερική

03 Σεπτεμβρίου 2018 16:42

Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις της Νικαράγουα (βίντεο)

Διαμαρτυρίες και στις γειτονικές χώρες κατά του Προέδρου της Νικαράγουα, Ντάνιελ Ορτέγκα και του λαού της χώρας.

Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις της Νικαράγουα (βίντεο)
-

Γενικεύονται οι διαμαρτυρίες κατά το Προέδρου της Νικαράγουα, Ντάνιελ Ορτέγκα, με τη βία να συνεχίζει να ξεσπά καθημερινά στους δρόμους της χώρας και όχι μόνο,.

Στις διαδηλώσεις της Κυριακής οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν αποκλείσει τους δρόμους, όμως οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και συνέχισαν. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, υπήρξε μεγάλος αριθμός τραυματιών από τις χθεσινές διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, άλλες πορείες λάμβαναν χώρα στη γειτονική Κόστα Ρίκα, όπου μεταναστεύουν οι κάτοικοι της Νικαράγουα, πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις, με τους ντόπιους να διαμαρτύρονται ότι προκαλούν αστάθεια και βία στη χώρα τους, όπου επίσης εξαπλώνονται διαμαρτυρίες κατά του Ορτέγκα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα περίπου 100 με 150 άτομα από τη Νικαράγουα περνούν τα σύνορα, με το Σαν Χοσέ να ζητεί διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση των ροών.

Η βία κατά της κυβέρνησης Ορτέγκα έχει ξεσπάσει στη Νικαράγουα από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και ανακοινώθηκαν περικοπές στο συνταξιοδοτικό. Την ίδια ώρα οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν και σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο, με τον Πρόεδρο της χώρας να κατηγορείται ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει τις εκλογές και να εγκαταστήσει «οικογενειακή δικτατορία».

Κατά τις διαδηλώσεις στη Νικαράγουα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 300 άνθρωποι τους τελευταίους αυτούς μήνες, γεγονός για το οποίο κατηγορείται ο ίδιος ο Ορτέγκα για χρήση υπερβολικής βίας και υπερβολικά οπλισμένων κατασταλτικών δυνάμεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)