Μέση Ανατολή

22 Μαΐου 2018 09:37

Στον πλήρη έλεγχο του Άσαντ μετά από επτά χρόνια η Δαμασκός (βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν και οι τελευταίοι εξτρεμιστές από την πρωτεύουσα της Συρίας.

Στον πλήρη έλεγχο του Άσαντ μετά από επτά χρόνια η Δαμασκός (βίντεο)
-

Τον πλήρη έλεγχο της Δαμασκού ανακοίνωσε ότι επανάκτησε η κυβέρνηση της Συρίας, που ολοκλήρωσε χθες την εκδίωξη των τελευταίων εξτρεμιστών, μετά από επτά χρόνια μαχών στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η τελευταία επιχείρηση του καθεστώτος Άσαντ ξεκίνησε στις 19 Απριλίου και στόχο είχε την απελευθέρωση νότιου προαστίου της Δαμασκού, καθώς και του καταυλισμού Παλαιστίνιων προσφύγων, τον οποίο είχαν καταλάβει εξτρεμιστές χρησιμοποιώντας το ως ορμητήριο.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση για την απελευθέρωση της Δαμασκού, το καθεστώς είχε διαψεύσει ότι είχε συνάψει άτυπη εκεχειρία με τα ακραία στοιχεία.

Όπως ξεκαθαρίστηκε από την κυβέρνηση της Συρίας το μόνο που έγινε μεταξύ των ιδίων και των εξτρεμιστών ήταν μία συμφωνία για την απομάκρυνση των γυναικών, των παιδιών και των ηλικιωμένων, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, βάζοντας και οριστικό τέλος στην παρουσία των εξτρεμιστών στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές της.

Συρία - Δαμασκός - καταστροφές

Η Δαμασκός ήταν υπό κατάληψη από το 2011 και με τη χθεσινή επιχείρηση σήμανε η πλήρης απελευθέρωσή της. Οι δυνάμεις του Άσαντ συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες σε κτήρια και τούνελ για τον εντοπισμό τυχόν καμικάζι αυτοκτονίας ή ελεύθερων σκοπευτών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)