Μέση Ανατολή

11 Μαρτίου 2018 20:10

Δεκάδες άμαχοι κρυμμένοι σε υπόγειο στην ανατολική Γούτα (βίντεο)

Σε ένα υπόγειο παρέμειναν παιδιά, γυναίκες, άνδρες και ηλικιωμένοι περιμένοντας τη σωτηρία τους και αρνούμενοι να αφήσουν την πόλη τους.

Δεκάδες άμαχοι κρυμμένοι σε υπόγειο στην ανατολική Γούτα (βίντεο)
-

Πολίτες να κρύβονται σε υπόγειο της πόλης Μεσράμπα στην ανατολική Γούτα παρουσίασε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Στο υπόγειο υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι όπως δήλωσαν, δεν εγκατέλειψαν την πόλη τους, όπως έκανε η πλειονότητα των 200 οικογενειών της πόλης που πήγαν στην Ντούμα.

Όπως είπαν, παρά το ότι οι αντάρτες τους είπαν να φύγουν, εκείνοι αρνήθηκαν περιμένοντας το στρατό να τους σώσει.

Σήμερα οι δυνάμεις του Άσαντ «έσπασαν» θύλακα των ανταρτών αποκόβοντας δύο μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, Ντούμα και Χαράστα, από την υπόλοιπη περιοχή, μετά από μέρες σφοδρών βομβαρδισμών που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1100 άτομα.

Σύμφωνα με μονάδα που υποστηρίζεται από τη Χεζμπολάχ, σύμμαχο του καθεστώτος Άσαντ, ο στρατός της Συρίας έχει περικυκλώσει ολόκληρη την πόλη Ντούμα.

Σε βίντεο από την περιοχή φαίνονται οι καπνοί που ακόμα βγαίνουν από τα κτήρια των περιοχών που τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν στο επίκεντρο των βομβαρδισμών.

Οι ομάδες των ανταρτών της ανατολικής Γούτα διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας αναφέρεται πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για παράδοση ούτε υπάρχει διαπραγμάτευση για αποχώρησή τους από την περιοχή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)