Τουρκία

21 Ιουλίου 2017 14:23

Ειρηνευτική επιχείρηση ο “Αττίλας” λέει η Άγκυρα

Απαράδεκτη και προκλητική η απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή το μήνυμα του για την θλιβερή επέτειο της εισβολής του «Αττίλα».

Ειρηνευτική επιχείρηση ο “Αττίλας” λέει η Άγκυρα
-

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεΐν Μουφτούογλου, απάντησε με προκλητικό τρόπο, στο μήνυμα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ελπίδα για άμεση λύση του κυπριακού λόγω της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας της Τουρκίας».

«Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ από την Λευκωσία, η ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της Τουρκία που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες», είπε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια η Τουρκία με την εισβολή έβαλε τέλος στα δεινά του νησιού και εξασφάλισε ότι αυτά δεν θα επαναληφθούν στη συνέχεια. «Ως εγγυητής η Τουρκία έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο την ημέρα εκείνη ότι δεν θα επέτρεπε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν μόνοι τους».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)