Ευρώπη

19 Ιουλίου 2017 11:03

Ανήλικη Γερμανίδα έγινε τζιχαντίστρια στη Μοσούλη (φωτο)

Στη Μοσούλη μαζί με μαχητές του ISIS εντοπίστηκε η κοπέλα που είχε εξαφανιστεί από τη Γερμανία. Πώς έφτασε στο Ιράκ.

Ανήλικη Γερμανίδα έγινε τζιχαντίστρια στη Μοσούλη (φωτο)
-

Πριν από περίπου έναν χρόνο ξεκίνησε να συνομιλεί με στρατολογητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους μία 16χρονη μαθήτρια από τη Γερμανία.

Η νεαρή άρχισε να μαθαίνει αραβικά, άλλαξε τον τρόπο ντυσίματός της προς το συντηρητικό, ασπάστηκε το Ισλάμ και το Κοράνι δεν έφυγε από πάνω της.

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά και τα ανοιχτόχρωμα μάτια, η Λίντα Βέντσελ, ορκίστηκε πίστη στον Αλ Μπαγκτάντι κι έγινε μία από τις πιο νεαρές μαχήτριες του ΙSIS.

Η κοπέλα που το έσκασε από το σπίτι της εντοπίστηκε έναν χρόνο αργότερα στη Μοσούλη, σε τούνελ μαζί με τζιχαντιστές και άλλες μαχήτριες του ISIS. Κάποιες από αυτές ήταν οπλισμένες, ενώ άλλες ήταν ζωσμένες με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι γυναίκες συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, στα πλαίσια της ανακατάληψης της Μοσούλης από τις ιρακινές δυνάμεις. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ανήκαν στην «γυναικεία αστυνομία ηθών» της Μοσούλης.

Λίντα Βέντσελ - 16χρονη μαθήτρια - Γερμανία - τζιχαντίστρια

Ρωσίδες, Τουρκάλες, Καναδέζες, αλλά και γυναίκες από την Τσετσενία, ήταν μεταξύ των συλληφθέντων.

Λίντα Βέντσελ - 16χρονη μαθήτρια - Γερμανία - τζιχαντίστρια

Οι ιρακινές δυνάμεις έστειλαν φωτογραφίες της στο Βερολίνο και αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση ότι όντως πρόκειται για την Λίντα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η έφηβη ερωτεύτηκε κάποιον τζιχαντιστή, με τον οποίο συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και ο οποίος την έπεισε να πάει στο Ιράκ. Το κορίτσι άλλαξε το όνομά της σε Μαριάμ και δημοσίευε φωτογραφίες της με μαντίλα στο Facebook.

Λίντα Βέντσελ - 16χρονη μαθήτρια - Γερμανία - τζιχαντίστρια

Η νεαρή πλαστογράφησε έγγραφα, για να αγοράσει εισιτήρια από την Φρανκφούρτη προς την Κωνσταντινούπολη.

Η μητέρα της διαπίστωσε ότι έλειπε όταν βρισκόταν ήδη την Τουρκία και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της κι εκείνη μπήκε στη λίστα των ύποπτων για τζιχαντισμό, με την επισήμανση ότι μπορεί να επιτεθεί ακόμα και κατά της χώρας της.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)