Μέση Ανατολή

24 Ιουνίου 2017 14:49

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας (βίντεο)

Ο επίδοξος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά, όταν περικυκλώθηκε από αστυνομικούς σε κοντινό διαμέρισμα.

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας (βίντεο)
-

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν μια επίθεση αυτοκτονίας στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, περικυκλώνοντας τον επίδοξο δράστη σε ένα διαμέρισμα, όπου πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.

Με ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι τρεις πυρήνες τρομοκρατών σχεδίαζαν να εξαπολύσουν μια επίθεση με στόχο τους πιστούς στο Τέμενος, λίγες μέρες πριν την μουσουλμανική γιορτή Ιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Ο επίδοξος βομβιστής αντάλλαξε πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας και έπειτα πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, όταν δυνάμεις ασφαλείας τον περικύκλωσαν σε ένα διαμέρισμα στην κεντρική γειτονιά της Μέκκας, Ατζιάντ αλ Μασάφι, που βρίσκεται κοντά στο Τέμενος.

Το διαμέρισμα το χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως βάση για την επίθεση που σχεδίαζαν.

Το κτίριο κατέρρευσε, τραυματίζοντας έξι αλλοδαπούς και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΕΚΡΗΞΗ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Την Παρασκευή, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν καταζητούμενο άνδρα σε κρησφύγετο ισλαμιστών μαχητών στην γειτονιά αλ Ασελάχ στην Μέκκα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε επίσης ότι ένας τρίτος πυρήνας τρομοκρατών εντοπίστηκε στην Τζέντα.

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα, συνελήφθησαν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)