Ευρώπη

09 Μαΐου 2017 11:20

Βαλς: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό, θα είμαι υποψήφιος με τον Μακρόν

Τη βούλησή του να είναι υποψήφιος με το κόμμα του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Γαλλίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας.

Βαλς: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό, θα είμαι υποψήφιος με τον Μακρόν
-

Την υποψηφιότητά του με το κόμμα του Μακρόν ανακοίνωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

«Θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας», δήλωσε σχετικά στο δίκτυο RTL, διευκρινίζοντας ότι επιθυμεί να καταγραφεί στο κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν.

«Όπως καλώ άλλωστε όλους τους απερχόμενους βουλευτές, τους προοδευτικούς, εκείνους που προέτρεψαν σε ψήφο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν πριν από τον πρώτο γύρο, όλους εκείνους που επιθυμούσαν τη νίκη του, εγώ θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας και επιθυμώ να καταγραφώ στο κίνημα αυτό που είναι δικό του, στο "Republique en Marche"», είπε.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Σήμερα η ουσία είναι να δώσουμε στον Εμανουέλ Μακρόν μια πλειοψηφία, χωρίς αποδοκιμασία, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω», εξηγώντας ότι η «διαίρεση» υπήρξε «μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ.

Η αναφορά του Βαλς αφορά σε ομάδα βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που αντιτάχθηκαν στην οικονομική πολιτική όλων των κυβερνήσεων Ολάντ.

«Δεν διατηρώ ποτέ τη στενοχώρια, ακόμη λιγότερο πικρία. Θέλω την επιτυχία του Εμανουέλ Μακρόν, της κυβέρνησής του, της πλειοψηφίας του», εξήγησε, απευθύνοντας έκκληση στους σοσιαλιστές:

«Όλοι όσοι συμφωνούν με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν οφείλουν να δεσμευθούν πλήρως».

«Δεν έχω προσωπική φιλοδοξία», ξεκαθάρισε ο Μανουέλ Βαλς.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)