Αφρική

01 Μαΐου 2017 19:28

Χωρίς μαντίλα η Μέρκελ στη Σαουδική Αραβία

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αψήφησε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα, που ισχύει για τις γυναίκες στο βασίλειο του μονάρχη Σαλμάν.

Χωρίς μαντίλα η Μέρκελ στη Σαουδική Αραβία
-

 


Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όταν έφτασε στην Τζέντα για επαφές με τον μονάρχη του πλούσιου σε πετρέλαιο βασιλείου.  

Κατά την άφιξή της την υποδέχθηκε ο βασιλιάς Σαλμάν και κορυφαίοι αξιωματούχοι. Αψηφώντας τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα, που ισχύει για τις γυναίκες στη χώρα, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε χωρίς μαντίλα.  

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν κάλυψε τα μαλλιά της, όπως είχε κάνει πρόσφατα και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία είχε πει ότι ήλπιζε να εμπνεύσει τις καταπιεσμένες γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

Α. Μέρκελ - Τζέντα 

Στο παρελθόν και άλλες εξέχουσες επισκέπτριες δεν συμμορφώθηκαν με το ενδυματολογικό πρωτόκολλο, όπως η Χίλαρι Κλίντον και η Μισέλ Ομπάμα κι ακόμη παλιότερα η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)