Τουρκία

22 Απριλίου 2017 09:07

Τουρκία: στο ΣτΕ η αξιωματική αντιπολίτευση για το δημοψήφισμα

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CHP. Δεν ακολουθούν την δημοκρατική οδό απάντησε ο Γιλντιρίμ.

Τουρκία: στο ΣτΕ η αξιωματική αντιπολίτευση για το δημοψήφισμα
-

Σε ανώτερο επίπεδο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως είχε προαναγγελθεί άλλωστε- προσφεύγει το απόγευμα το Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έπειτα από την απόρριψή της ένστασής του για ακύρωση του δημοψηφίσματος από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK), όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπουλέντ Τεζτζάν ο οποίος ανέφερε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τέλους για να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των 49 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών, είτε ψήφισαν «όχι» είτε «ναι».

Σχολιάζοντας την απόφαση του CHP ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, είπε ότι «η διόρθωση μιας απόφασης που πήρε ο λαός με προσφυγή στο δικαστήριο δεν είναι μία δημοκρατική οδός.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αν θέλουν να ακολουθήσουν αυτή την οδό, αλλά ο λαός αποφάσισε. Το αποτέλεσμα ήταν «ναι». Δεν έχει νόημα να σπαταλούν περισσότερο το χρόνο του λαού» είπε ο Γιλντιρίμ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)