Ευρώπη

07 Απριλίου 2017 18:28

Η “θυσία” του Γερμανού Προέδρου για την γυναίκα του

Το ανθρώπινο πρόσωπο και η άγνωστη συγκινητική ιστορία του Φρανκ Βάλτερ Στάιμαγερ.

Η “θυσία” του Γερμανού Προέδρου για την γυναίκα του
-

Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ εκτός από πολιτικός είναι και ένας αφοσιωμένος σύζυγος. Πριν από περίπου επτά χρόνια εκτυλίχθηκε μία συγκινητική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Γερμανό Πρόεδρο, ο οποίος έσωσε τη ζωή της γυναίκας του, Έλκε Μπιντενμπέντερ.

Τον Αύγουστο του 2010 ο Στάινμαγερ, επικεφαλής της ΚΟ του SPD τότε, τελειώνοντας κάποια προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ανακοίνωνε ότι θα λείψει για μερικές εβδομάδες από την πολιτική, επειδή θα γίνει δωρητής νεφρού για τη γυναίκα του. «Μόνο μια μεταμόσχευση μπορεί να της σώσει τη ζωή», είχε πει τότε.

Δύο μήνες αργότερα επιστρέφει και πάλι στην πολιτική. Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου περιγράφει την ξεχωριστή αίσθηση κάποιου που χαρίζει και πάλι το χαμόγελο στον άνθρωπό του, αλλά και την προσωπική του μετάλλαξη. «Ξαφνικά από εκεί που δεν είχα χρόνο ούτε να φάω, είχα όλο το χρόνο του κόσμου για να σκεφτώ, για τη ζωή και το θάνατο, με την πραγματική έννοια των λέξεων. Και αναρωτιέται κανείς, τι είναι τελικά σημαντικό στη ζωή του», δήλωσε στην εφημερίδα Bild, στην πρώτη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην πολιτική.

Πρόεδρος Γερμανίας - Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ - σύζυγος

O Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)