ΗΠΑ - Καναδάς

02 Δεκεμβρίου 2016 11:45

Ο Τζέιμς Μάτις είναι ο εκλεκτός του Τραμπ για το Υπουργείο Άμυνας (Βίντεο)

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε σε συγκέντρωση στο Οχάιο πως επέλεξε τον 66χρονο στρατηγό ε.α. των Πεζοναυτών.

Ο Τζέιμς Μάτις είναι ο εκλεκτός του Τραμπ για το Υπουργείο Άμυνας (Βίντεο)
-

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον 66χρονο στρατηγό εν αποστρατεία των Πεζοναυτών, Τζέιμς Μάτις, για τον θώκο του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε το όνομα του εκλεκτού του για το Υπουργείο Άμυνας συγκέντρωση στο Σινσινάτι του Οχάιο. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τη Δευτέρα.

Γνωστός με το παρατσούκλι “Mad Dog” (τρελός σκύλος), εκτιμάται πως θα χαίρει εκτίμησης και σεβασμού στο Πεντάγωνο. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως θα πρέπει να ξεπεραστεί ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο. Το Κογκρέσο θα κληθεί να άρει τον περιορισμό που προβλέπει ότι ο υπουργός Άμυνας πρέπει να έχει αποστρατευτεί τουλάχιστον επτά χρόνια πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Τζέιμς Μάτις αποστρατεύτηκε το 2013, έχοντας διατελέσει επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΙΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

«Είναι ο καλύτερος που έχουμε. Ό,τι πιο κοντινό στον στρατηγό Τζορτζ Πάτον», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, παραλληλίζοντας τον Τζέιμς Μάτις με τον θρύλος της Νορμανδίας.

ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΙΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Μία από τις διασημότερες ρήσεις του Μάτις ήταν όταν απευθυνόμενος σε πεζοναύτες στο Ιράκ, το 2003, τους είχε πει: «Να είστε ευγενικοί, να είστε επαγγελματίες, αλλά να έχετε πάντα στα πλάνα σας να σκοτώσετε όποιον βρεθεί μπροστά σας.»

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)