Ευρώπη

17 Αυγούστου 2016 19:05

Σχηματισμό κυβέρνησης με το Ciudadanos διαπραγματεύεται ο Ραχόι

Ο Ραχόι ακόμη και αν τα βρει με τους Ciudadanos χρειάζεται και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE).

Σχηματισμό κυβέρνησης με το Ciudadanos διαπραγματεύεται ο Ραχόι
-


"Πράσινο φως" από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) πήρε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους  Ciudadanos για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ηγεσία του PP, που συνεδρίασε την Τετάρτη, συζήτησε τη δέσμη πολιτικών μεταρρυθμίσεων έξι σημείων την οποία εισηγήθηκε το κεντρώο κόμμα των Ciudadanos και χαρακτηρίζει  προαπαιτούμενο για να στηρίξει κυβέρνηση υπό τον Ραχόι.

"Η Ισπανία χρειάζεται μια κυβέρνηση τώρα" τόνισε ο Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.  Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι θα είναι αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση δεν την στηρίξει με κάποιον τρόπο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) κατά τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.

Χωρίς το PSOE, που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι θα καταψηφίσει κυβέρνηση υπό το PP, ο Ραχόι δεν διαθέτει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)