Τουρκία

01 Αυγούστου 2016 10:49

Νέες συλλήψεις πραξικοπηματιών στην Τουρκία

Σύλληψη 11 αντρών των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Ερντογάν, την νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Νέες συλλήψεις πραξικοπηματιών στην Τουρκία
-

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν 11 άντρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος που έγινε τον προηγούμενο μήνα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι 11 καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε ο Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου στη νοτιοδυτική περιοχή του Μαρμαρά.

Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί ότι διέτρεχε κίνδυνο και εγκατέλειψε έγκαιρα το ξενοδοχείο, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των ειδικών δυνάμεων.

Τους συλληφθέντες εντόπισαν και συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο επικεφαλής της ομάδας.

Επικρίσεις τουρκικής προεδρίας εναντίον Γερμανίας

"Απαράδεκτη κατάσταση" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου να μην επιτρέψει στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να προσφωνήσει από γιγαντο-οθόνη τη διαδήλωση κατά του πραξικοπήματος, η οποία οργανώθηκε στην Κολονία.

"Ελπίζουμε ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα δώσουν μια ικανοποιητική εξήγηση", δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν. Όπως είπε θα έπρεπε να ενθαρρυνθεί μια συγκέντρωση που υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την υπεροχή του δικαίου ενάντια στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία».

AP - Κολωνία - Γερμανία - διαδηλώσεις - Τούρκοι - υπέρ Ερντογάν

Στη βάση Ιντζιρλίκ ο Ντάνφορντ

Σήμερα το πρωί θα προσγειωθεί τελικά στη βάση Ιντζιρλίκ στα Άδανα της Τουρκίας ο Αμερικανός στρατηγός, Τζόζεφ Ντάνφορντ, και αφού πραγματοποιήσει κάποιες επαφές εκεί με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα.

Στη βάση Ιντζιρλίκ έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας λόγω της επίσκεψης Ντάνφορντ, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ειδική άσκηση. Επίσης έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη βάση Ιντζιρλίκ έχει διακοπεί η ηλεκτρική ενέργεια και η παροχή ηλεκτρισμού γίνεται με γεννήτριες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)