Ευρώπη

28 Ιουνίου 2016 10:53

Περικοπές δαπανών και αύξηση φόρων φέρνει το Brexit

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση των φόρων και περικοπές των δαπανών.

Περικοπές δαπανών και αύξηση φόρων φέρνει το Brexit
-

Την ανάγκη για περικοπές δαπανών και αύξηση φόρων ανακοίνωση ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, μετά την απόφαση για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Τζορζτ Όσμπορν είπε ότι, η Βρετανία πρέπει να αυξήσει του φόρους και να περικόψει τις δαπάνες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προέκυψαν μετά την ψήφο για Βrexit.

«Σαφώς θα παρέχουμε οικονομική ασφάλεια στους πολίτες, πρέπει να δείξουμε στη χώρα και τον κόσμο ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει με ιδία μέσα», είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ερωτηθείς αν η παραπάνω δήλωσή του σημαίνει ότι θα περικοπούν δαπάνες και θα αυξηθούν οι φόροι, απάντησε «ναι, εντελώς». 

«Η αλήθεια  είναι ότι, για όλες τις επιχειρήσεις μας, η αβεβαιότητα θα αρθεί όταν έρθουμε σε συμφωνία για τη νέα σχέση που θα αποκτήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, συμπληρώνοντας πως, «θεωρώ ότι είναι μια επείγουσα ανάγκη, αυτήν τη στιγμή».

Όπως διευκρίνισε ο Όσμπορν, η Βρετανία δεν θα εκμεταλλευτεί τη διετή περίοδο την οποία της δίνει τη δυνατότητα το άρθρο 50 να χρησιμοποιήσει, για να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της με την ΕΕ. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)