Ευρώπη

24 Μαΐου 2016 16:56

IOM: 1370 μετανάστες έχουν πνιγεί φέτος στην Μεσόγειο

Παραμένει "μαζικός υγρός τάφος ανθρώπων και ονείρων" η Μεσόγειος. Παρά ταύτα, είναι σημαντικά μειωμένες οι απώλειες λέει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

IOM: 1370 μετανάστες έχουν πνιγεί φέτος στην Μεσόγειο
-


Λιγότεροι θάνατοι μεταναστών, που προσπαθούν να διασχίσουν την Μεσόγειο, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, όπως ανακοίνωσε, την Τρίτη, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM). 

Από τις αρχές του 2016 χάθηκαν στη θάλασσα 1.370 πρόσφυγες και μετανάστες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, 25% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, είπε ο Joel Millman, εκπρόσωπος του IOM. 

Το σύνολο των περιστατικών περιλάμβανε και 13 που είχαν καταγραφεί τον Μάιο, κανένα εκ των οποίων στη διαδρομή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, πρόσθεσε ο Millman. 

"Αποδίδουμε την μείωση των θανάτων στην κατακόρυφη πτώση των αφίξεων στην Ελλάδα από την Τουρκία.  Προφανώς η δίοδος Τουρκίας-Ελλάδας φαίνεται να έχει κλείσει και ευελπιστούμε να είναι αυτή η αρχή μιας ορθής πολιτικής διαχείρισης του μεταναστευτικού. Είναι πιθανό, και θέλω να το τονίσω, πιθανό, η περίοδος της υψηλής θνησιμότητας από το 2013 μέχρι τώρα, να έχει παρέλθει και ίσως δούμε ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι", κατέληξε ο εκπρόσωπος του IOM.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)